31.5.2021
Kategorie: Společnost

Causa Feri: Pokrytci

Sdílejte článek:

MONIKA ČÍRTKOVÁ

CIRTKOVATady na webu máme čas prodiskutovat různá témata do detailu, proto se dnes zkusím na celou tu záležitost podívat ještě z jiného úhlu. A velmi nepříjemného.


V komentování kauzy DF bude mít samozřejmě silný hlas spolek Konsent, reprezentovaný svou zakladatelkou Johannou Nejedlovou.

Přiznávám, že tuto dámu si sleduji od doby, kdy jsem zjistila, že se hodlá vtírat do škol a pokoušet se tam vychovávat děti. Bohužel, podle mého názoru je k této činnosti nezpůsobilá, což mi aktuální kauza jen potvrzuje.

Spolek Konsent podle vlastních deklarací bojuje proti sexuálnímu násilí; v praxi se asi spíš snaží vnutit mladým lidem své představy o tom, jak mají vztahy vypadat. Končící poslanec Dominik Feri, kterému by momentálně žádný ušlechtilý liberál nepodal snad ani sklenici vody, aktivity tohoto spolku v minulosti jako jeden z mála politiků podpořil a byl za to paní Nejedlovou veřejně pochválen.

J. Nejedlová

J. Nejedlová

Pochopitelně; dokud byl za hvězdu, hodila se jí jeho popularita.

Teď ale zažil strmý pád, a kdopak je v první řadě těch, kdo se budou na kauze přiživovat? Hádejte.

Člověk by si pomyslel, co má představitelka takového spolku říkat? Musí se zastávat obětí, musí to celé odsuzovat. Jenomže jsou i jiné možné reakce. Například reflexe vlastního omylu. Nebo by mohla alespoň špitnout, že obvinění jsou sice vážná, ale v minulosti se nařčený politik pokusil obrátit k její agendě pozornost mladých lidí, a tak snad by mu mohl být tento nepatrný skutek přičten k dobru. To by ale nešlo.

Jak by se mohla DF zastávat? To se v progresívních kruzích nesmí, a to ani vůči lidem, k nimž jste ještě včera nábožně vzhlíželi.

Navíc se ukázalo, že paní Nejedlová, zapálená bojovnice proti sexuálnímu násilí, o tom “veřejném tajemství” věděla. A co udělala? Nic. Nevím o tom, že zveřejnila byť jenom jednu větu, že o jeho podporu nestojí, že se od dřívější spolupráce distancuje.

To je ta výchova mladých mužů v praxi.

Použijeme je, když se nám hodí, kopneme do nich, když leží na zemi.

PS: Jestlipak pan Feri četl článek paní Nejedlové “Holky to chtěj taky”, kde připomíná, že ženy mají o náhodný sex stejný zájem jako muži? To jste věděli, že žena to, že nechce jít rovnou na věc, ale chce se třeba bavit o něčem jiném, často jen předstírá?

Poučné. Pro mladé muže zvlášť.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,65 out of 5)
Loading...