27.5.2021
Kategorie: Politika

Ministři na jedno použití

Sdílejte článek:

HELENA VLACHOVÁ

Exministr zdravotnictví Petr Arenberger má z ostudy kabát. A ušil si jej sám. Pěkně na míru. Sehrál roli ministra na jedno použití, v tomto směru je srovnatelný s jednorázovými plenkami.

  • Motto “Blaze tobě, země, je-li tvůj král vznešeného rodu a tvá knížata jídají v náležitý čas pro posilnění, a ne pro opilství.” (Kazatel 10 – 12, Kletba pošetilosti, 10.17)

Exministr zdravotnictví Petr Arenberger má z ostudy kabát. A ušil si jej sám. Pěkně na míru. Sehrál roli ministra na jedno použití, v tomto směru je srovnatelný s jednorázovými plenkami.

[ad#article_et21]

Současná vláda zavedla něco nového. Zřejmě se nechala inspirovat jednorázovým životním stylem, v němž teď žijeme. Koupíte-li si nový výrobek, můžete očekávat, že se brzy pokazí, může jít přitom o banalitu, zaplatit opraváře se nevyplácí, a tak nezbývá nic jiného než si zakoupit nový produkt. Jinými slovy, žijeme v době kurvítek, výrobků, které se rychle porouchají. A právě tento styl se mohl stát inspirací pro vládu Andreje Babiše. Fluktuace na ministerstvech připomíná jednorázové plenky nebo také žiletky na jedno použití. Tento trend lze nejvíce pozorovat na ministerstvu zdravotnictví. Petr Arenberger ani nestačil zahřát své ministerské křeslo a skončil s ostudou. Za své kratičké působení se nemohl řádně věnovat problémům pandemie, neb řešil své majetky. A že jich málo není. Nejde o žádné pastoušky či pazderny, ale o nemovitosti, které si běžný smrtelník ze svého platu nepořídí. A k tomu můžeme přidat polnosti, které mohou být pro exministra Arenbergera pouhými políčky, nicméně realita políčkům neodpovídá. A za to zásluhou dostal od veřejnosti pořádný políček. Políček za políčka. Tak to má být. Má tomu být u všech, kteří hledí na svět skrz penězi, jimž podřídili své veškeré konání. V hlouposti sobě vlastní si tito mamonáři neuvědomují, že se do rakve nenapakují. Že odejdou ze světa tak, jak na tento svět přišli.

Dalším novým krokem současné vlády je snaha recyklovat. Recyklovat ministry, kteří dočasně skončili na skládce. Sice se na svém postu neosvědčili, proto jejich dočasný pobyt na propadlišti dějin, nicméně být in, souznít s recyklační politikou EU mohlo být impulsem pro Andreje Babiše, že recykloval exministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Ten je opět zpět, vrací se tam, kde se z hlediska některých politiků i občanů neosvědčil.

Tato vláda už nemůže být zoufalejší. Její zoufalství dobře reflektují ministři na jedno použití a recyklace těch, kteří se neosvědčili. Vidět toto jako komedii, jeden by se nasmál, ale žít realitu vlády na jedno použití už k smíchu není…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,30 out of 5)
Loading...