15.5.2021
Kategorie: Politika

Velká většina policistů a vojáků ve Francii podporuje jako prezidentku Le Pen

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Průzkum odhalil, že až 60 procent francouzských policistů před prezidentskými volbami příští rok podporuje zvolení vůdkyně populistické Národní obrody (RN) Marine Le Pen.

Data, která byla součástí průzkumu publikovaného Centrem pro vědy politického výzkumu Po (Cevipof) odhalila, že v prvním kole prezidentských voleb by stejně mezi policisty i vojáky hlasovalo 44 procent pro paní Le Pen.

Ve druhém kole hlasování proti francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi by míra podpory policajtů a vojáků narostla na 60 procent, uvádí čísla, která poprvé publikovaly noviny L’Opinion.

[ad#article_et21]

Tato čísla mírně vyrostla oproti umístění Le Pen na druhém místě během prezidentských voleb 2017, ve kterých od vojáků a policistů dostala 57 procent hlasů.

Když se to rozloží na policisty v aktivní službě a v důchodu, jsou rozdíly ohromující. Zatímco 51 procent penzionovaných policistů říká, že by hlasovalo pro Le Pen, tak těch v aktivní službě by vůdkyni Národní obrody volilo 74 procent.

Zhruba polovina policistů, 48 procent, říká, že má na Le Pen pozitivní názor, kdy o ní tvrdí, že „chápe problémy lidí jako my,“ ve srovnání s pouhými 13 procenty, kteří říkají to samé o prezidentu Macronovi. Čtyřicet dva procent rovněž prohlašuje, že Le Pen by tu práci zvládla lépe než současný prezident.

V posledních týdnech se útoky na policii a městské násilí po celé Francii staly velkým problémem, když publikované dopisy bývalých vojenských generálů a údajných vojáků v aktivní službě vládu vyzývají, aby něco udělala k zajištění zákona a pořádku, spolu s varováním před potenciální občanskou válkou.

Zpráva vydaná novinami Le Figaro tento týden popisovala rozsah útoků na polici při plnění jejích povinností, kdy tvrdila, že jen loni bylo zraněno 8 719 policistů a četníků a 11 jich bylo zabito.

Během prvních tří měsíců roku 2021 uvádí tyto noviny, že bylo během svých operací zraněno 727 policistů, a konstatuje, že ve Francii v průměru probíhá útok na policistu ve službě každou hodinu.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...