26.4.2021
Kategorie: Politika

Piráti se nám po svém plánovaném vítězství chystají předvést takřka bolševickou revoluci

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0Sociálními sítěmi i médii proběhla zpráva, že Piráti se nám po svém plánovaném vítězství chystají předvést takřka bolševickou revoluci – a jako první si vezmou na paškál (nejen) ty, kteří si v dobré víře, že si na stáří vyřeší své bydlení a pořídili si byt. Ve svém časopise zveřejnili úmysl zdanit nemovitost tak drasticky, že byste za svůj byt o hodnotě dva miliony museli ročně zaplatit (resp. ročně by vám ukradli) 12 tisíc korun. Zkrátka jedno procento z tržní hodnoty. Je to samozřejmě nehorázná zlodějina, která ve své pravé podstatě bude znamenat vyvlastnění těch, kdo si takovou daň nebudou moci dovolit zaplatit (typicky lidé v penzi, kteří počítali s jednou jedinou jistotou: že po letech splatí hypotéku, budou bydlet ve svém a budou mít svatej klid). Lze očekávat, že v návaznosti na to bude zásadně zdaněn i převod nemovitosti. Zkrátka Piráti. Loupežníci.


Jenomže Piráti za tento svůj plán sklidili zaslouženou kritiku. A bylo tedy nutné vyrukovat s opravou: pirátský program zvýšení daní neobsahuje. Byl to jen článek v jejich novinách.

No tak to jsem se uklidnil! Novodobí bolševici určitě budou plnit slovo a jestliže všechno to zlo, které mají v hlavě, nedají do programu, nebudou ho jistě ani páchat. Určitě.

[ad#article_et21]

Nevěřím jim ani slovo. Spíše se domnívám, že článek v jejich novinách byl pátrací balónek. Test, jak lidé něco takového přijmou. Patrně očekávali, že mnoho z těch, kdo vlastní bydlení nemají, přivítají zdanění nemovitostí jako přijatelný způsob, jak “napravit veřejné finance.” Ovšem pokud tomu tak bylo, pak Piráti šlápli pořádně vedle. Nechci hodnotit, zda je to dobře či špatně, ale v naší zemi je velmi vysoký, ve srovnání s jinými zeměmi, podíl osobního vlastnictví bytů oproti bydlení v nájmu. Pirátská zlodějská pracka se tedy natahuje k převážné části české veřejnosti.

A tak je potřeba “vše obrátit na pravou míru”, i s pomocí facebookových fact-checkových algoritmů. Pokud tedy budete info o Pirátských loupežných úmyslech sdílet, Facebook jej automaticky označí za nepravdu: Piráti nemají zvýšení daní v programu. A to nás má uklidnit.

Pánové a dámy, Piráti a Pirátky, i mladé Pirátstvo: ať už to máte v programu nebo jen ve svých zlovolných hlavách: jste špíny.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...