12.4.2021
Kategorie: Společnost

Kombinace testování dětí + roušky ve školách = jeden z největších vládních omylů

Sdílejte článek:

IVO VALENTA

Dokázali si vůbec ti, kteří s podobným nesmyslem přišli, představit, jak bude takové testování vypadat a kolik zabere času? Vyzkoušeli si to předem na reálném vzorku a v reálných prostorách základních či mateřských škol?.

Opravdu novému ministru zdravotnictví, hygienikům a „expertům“ nedošlo, že šlápli totálně vedle?

[ad#article_et21]

A vysvětlí někdo kantorům i rodičům, jaká logika je v tom, že testované dítě navzdory negativnímu výsledku testu musí sedět celý den v lavici s rouškou, která mu komplikuje dýchání??? Vždyť je to totální nesmysl!

Od rána mi dnes volají a píší naprosto nepříčetní učitelé, ředitelé škol a také rodiče dětí, které se dnes vracejí do škol. Povinné testování označují jediným slovem – katastrofa. V případě každého dítěte jde o 20-30 minut. Testy tak nemůže dělat personál škol – než by všechny otestoval, byla by doba oběda. Své děti testují rodiče. U dětí v mateřských školách, kterým je šťourání v nose krajně nepříjemné, se to neobejde bez slz, a ze strany jejich rodičů bez nervozity, protože spěchají do práce. A takto tomu bude dvakrát týdně.

Nikoho nezajímá, jak „kvalitní“ testy jsou. Navíc mi jako velmi opožděný apríl připadá informace, že ministerstvo zdravotníci v čele s ministrem Arenbergerem chtělo, aby byly pro děti ve školkách dodávány testy nejen z nosohltanu, ale také z hlenů nebo dokonce testy rektální – tedy ze stolice!

To přece nikdo nemohl myslet vážně!!!

Naštěstí vzal ministr zavčasu zpátečku.

[ad#ad_inarticle21]

ZRUŠME TYTO NESMYSLY! Vím, že některé školy situaci zvládají lépe, jiné hůře. Někteří rodiče dokonce s dětmi šťourání v nose o víkendu trénovali. Naše děti jsou ale přece tím nejcennějším, co máme. Potřebují zdravě dýchat, normálně žít, stýkat se s kamarády a sportovat. Je to pro ně přirozené. Nestresujme je a neničme jim dětství!

  • Ivo Valenta, FB
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...