2.4.2021
Kategorie: Politika

Vláda se bojí, že ji lidé přestanou poslouchat

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0“Když se lidi utrhnou ze řetězu, máme velký průser,” říká ministr Blatný.
.
Ano. Máte velký průser, který ještě nejste schopni zcela obsáhnout. Lidé vás už odmítají poslouchat. A je to tak dobře a věřím,že je to jen první fáze.

Lidé popíjející pivo na pražské náplavce, lidé užívající si sluníčko bez roušky, lidé cestující z okresu na svou chatu – to jsou takové malé, každodenní projevy samostatného myšlení. A jak často opakuji, POSLEDNÍM ARBITREM KAŽDÉHO NAŘÍZENÍ JE SVOBODNÝ, RACIONÁLNĚ A SAMOSTATNĚ MYSLÍCÍ JEDNOTLIVEC. A neumím si představit, že by racionální úvahou člověk nedošel k závěru, že zakázat pivo, zakázat vycestování na chatu, a nutit lidi k nošení roušky kdekoliv, je absurdní.
.
Racionální úvaha by měla správně jít ještě dál: vládne nám banda mocichtivých, násilnických gangsterů. Nemusíme – ne, nesmíme je poslouchat, máme-li si zachovat důstojnost, sebeúctu a zejména svobodu.
A je krásně vidět, že tito mocichtiví, destruktivní gangsteři se bojí jediného: PŘEDSTAVY, ŽE LIDÉ JE UŽ NEBUDOU POSLOUCHAT! Obavy ze zhoršení epidemické situace kvůli tomu, že si lidé na pražské náplavce dají pivo, jsou totiž naprosto absurdní, vzhledem k tomu, že neexistuje jediný objektivní důkaz, že dosavadní plošné restrikce jakkoliv pomohly řešení epidemické situace – není tedy ani důkaz, že jejich porušení povede k jejímu zhoršení.
.
Obávám se však, že tyto destruktivní gangsterské kreatury ještě nepředvedly vše ze svého bohatého portfolia zla. Ještě toho mají v šuplíku hodně. Ale stejně tak jsem přesvědčen, že SPOLEČNĚ JE ZVLÁDNEME.
.
Mimochodem, všechny tyto typy destruktivních, brutálních násilníků, kteří používají politiku jako nástroj násilí vůči nevinným lidem, popsala Ayn Randová v románu Atlasova vzpoura. Čtěte.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...