15.3.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Rychle pryč!

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL 

vylicilV den 82. výročí německé okupace českých zemí nás zasáhla špatná zpráva, pocházející právě z Německa. V neděli tam proběhly dvoje regionální volby. Ve spolkové zemi Porýní-Falc je vyhráli sociální demokraté s 35,7%, v Bádensku-Württembersku pak Zelení s 32,6%. Co tahle generální zkouška na volby celoněmecké, které se budou konat 26. září, znamená pro nás a vůbec pro celé okolí Německa, je nabíledni.

Potvrzuje se zlověstný trend postupného přebírání celé země „revoluční levicí”. Zelení stále posilují. V Porýní-Falci o 4%, v Bádensku-Württembersku o 2,3%. Naproti tomu CDU kancléřky Merkelové se propadá a co je ještě horší, výrazně oslabují i jediní realisté v Německu, „protiimigračně populistická”  AfD. V Bádensku přišli o 5,4%, v Porýní o 4,3%. Zdánlivě jde o pár jednotek procent ve dvou spolkových zemích. Ale  Zelení jsou podle posledních průzkumů po CDU už druhou nejsilnější stranou v Německu, a sebevědomě směřují ke kancléřskému úřadu. Nijak se netají svým plánem na spojení „revolučně-pokrokových sil”, tedy Zelených (18%) s liberály (8%) a sociálními demokraty (16%), což by na doposud vládnoucí CDU s 36% mělo v pohodě stačit.

Opojení z jízdy na vítězné vlně inspirovalo hlavního německého socana, tedy generálního tajemníka SPD Larse Klingbeila k výroku: “K vládě v této zemi nejsou konzervativci potřební.” Jak situace vypadá, může mít pravdu. A my všichni, kolem nového, progresivního Německa můžeme začít vzpomínat na éru Merkelové, jako na dobu plnou racionality, hodnotového souznění a vzájemného porozumění…

Co jsou Zelení (a spol.) zač, naznačily mnohé excesy už v dobách, kdy po celoněmecké moci zdaleka ještě nesahali. Z roku 2013 pochází například jejich proslulý návrh, aby všechna stravovací zařízení měla povinnost nabízet nejméně jednou týdně výlučně vegetariánské jídlo. Kvůli ochraně klimatu, pochopitelně. O pár let později se vytasili se zákazem stavby rodinných domů. Protože zabírají místo. A nemá na ně každý, takže šlus…

O tom, že požadují “okamžitý program na ochranu klimatu”, progresivnější zdanění oxidu uhličitého, ukončení provozu uhelných elektráren, přísnější cenzuru, že jsou vítači a podporovatelé migrace, islámu, neziskovek, genderu, LGBT… vědí asi všichni. Ovšem ty pravé perly na zvídavého čtenáře vypadnou z jejich programových materiálů. Například v oblasti bydlení jsou jejich cílem „sdílené prostory”, menší (ekologičtější) byty v bytových domech V dopravě třeba „podpora nových forem mobility”, spočívající v rozšiřování hromadné dopravy a všestranné podpoře cyklistiky… O automobilech je v materiálech jen letmá, okrajová zmínka, zdůrazňující jejich bezemisnost a sdílení.

Vychází nám z toho odpudivá představa budoucnosti. Jak se, v pronajatém pyžamu choulíte v posteli promrzlého, sdíleného malobytu ve 14. patře eko-králíkárny. Po hubené večeři, spočívající v „udržitelných” moučných červech s přílohou ze spařeného jetele, sníte s otevřenýma očima o jízdním kole. Na kterém byste jednou, možná, když to dobře půjde, chtěli vyrazit na výlet do okolí. Přirozeně, že po předem schválené trase.

Kdyby to nebylo v Německu, mohli bychom mávnout rukou. Ale Německo, to je EU. Brusel nebrusel. Nic se v „Evropě” nepohne, pokud si to nepřeje Německo. A naopak ničemu z toho, co si Německo žádá, nelze (v dlouhodobějším horizontu) zabránit. Proto nás ta jeho nová trajektorie, směřující do revoluční, multikulturní chudoby, začíná bezprostředně ohrožovat.

Německo už je asi ztraceno. Podle více než deset let starého průzkumu, volilo 35 % německých novinářů Zelené. A na zelených kandidátkách odjakživa převažovali učitelé. Toto dlouhodobé spojení výchovy a propagandy, spolu se Sorosovými neziskovkami a cenzurou sociálních sítí, vyprodukovalo generaci, která se teď probíjí v Německu k moci. Je hotovo. Pádu do uvědomělé bídy už tam, u našich milovaných, disciplinovaných sousedů, zřejmě nelze zabránit.

Chceme-li tenhle evropský megaprůšvih jakž takž přestát, nezbývá nám, než k situaci za naší západní hranicí přistoupit jako k epidemii moru. Nebo vztekliny. Uzavřít ohnisko, nebo se od něj alespoň oddělit. Třeba jen virtuálně, ale o to důsledněji. Než nás Němci, se svou tradiční empatií tankové divize, začnou také přivádět na správnou cestu.

Heslem dne po zemských volbách v Německu je: „Spusťte záchranné čluny a rychle pryč”. Než bude pozdě.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...