11.3.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Miss Německo: Sádlo, vývod a německá Conchita Wurst

Sdílejte článek:

PETR MACHOVSKÝ

Co se stane, když zasáhne soutěž o královnu krásy zběsilost politické korektnosti a šílený genderový aktivismus.

Po dlouhé době jsem si vzpomněl na Českou sodu. Nekorektní humoristický pořad vysílaný v České televize v polovině 90. let, kde se Petr Čtvrtníček nemazal vůbec s ničím. Vzpomněl jsem si na něj, když jsem sledoval na jedné z našich komerčních televizí reportáž o Miss Německo 2021.
 .
Vítězkou se stala třiatřicetiletá svobodna matka dvou dětí. Mezi jejími konkurentkami byla dívka s vývodem, lesbická aktivistka a otylá slečna, které se i přes dobrých 30 kg nadváhy podařilo již před tím získat korunku Miss Hamburk. Nakonec dobře, že zrušili promenádu v plavkách. Protože….vlastně nevím proč. Asi to někoho uráželo. Možná samotnou porotu, kde zasedla např. lehce zahalená boxerka libanonského původu a jako jediný muž jakýsi aktivista LGBT, který vypadal jako proslulá Conchita Wurst. Snad jen s rozdílem, že měl vkusnější líčení a odvážnější oděv svůdně odhalující jedno rameno.
 .
Na svém Facebooku jsem včera ráno s lehkou nadsázkou poznamenal, jestli vážně chceme vozit naše covidové pacienty do takové země. Ale ona to vlastně taková legrace není. Normální svět nám den za dnem mizí v nenávratnu. Jednou zruší název zmrzliny, protože se dotýká eskymáků. Jindy se dostane do nemilosti film nebo pohádka, protože se dotýkají původních obyvatel Ameriky. Nebo jste obviněni z rasismus, protože pečete čokoládové pusinky, (dal by se udělat takřka nekonečný seznam podobných absurdit, na kterém denně přibývají nové a nové “položky”) Když se chce, tak prakticky na všem lze najít něco, co může urážet/ponižovat/diskriminovat. A ono se chce. Ono se chce v posledních letech strašně moc. Potom to dopadá jako na té soutěži o královnu krásy v Německu.
 .
Těžko brát vážně souseda, kde se dějí takové nepochopitelné věci. Zdaleka přitom nejde jen o jednu soutěž. Je to trend. Trend politické korektnosti a “cancel culture”, v rámci které jsou jistí jedinci s jistými názory vytlačování na okraj společnosti. Nic proti otylým slečnám, dívkám s vývodem (musí to mít těžké), polozahaleným boxerkám libanonského původu, aktivistkám lesbické orientace a nalíčenému aktivistovi LGBT s laškovně odhaleným ramenem, ale….nebyla soutěž krásy ještě nedávno o něčem úplně jiném (kráse, ladnosti, radosti ze života)? A….nebylo to vlastně fajn a naprosto postačující? 
 .
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (59 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...