10.3.2021
Kategorie: Společnost

Buckinghamský palác zareagoval na rozhovor Harryho a Meghan

Sdílejte článek:

COM/SPU

Britská královská rodina se ke slovům prince Harryho a Meghan Markleové o rasismu staví velmi vážně, avšak „některé vzpomínky se mohou lišit“, uvedl Buckinghamský palác.

V rozhovoru se slavnou americkou televizní moderátorkou Oprah Winfreyovou učinili vévoda a vévodkyně ze Sussexu několik prohlášení, která vrhla nelichotivý obraz na britskou monarchii. Markleová konkrétně uvedla, že jeden z příbuzných jejího manžela (Winfreyová později objasnila, že to nebyla ani Alžběta II., ani princ Philip) vyjádřil znepokojení nad barvou pleti jejich nenarozeného dítěte a že ona sama měla myšlenky na sebevraždu a pomoc jí nebyla poskytnuta.

Rovněž uvedla, že ji urazila manželka Harryho staršího bratra Williama, vévodkyně z Cambridge Kate. Princ Harry zase uvedl, jak jeho otec, princ Charles z Walesu, nereagoval na jeho telefonáty a odmítl diskutovat o problémech svého syna.

„Celá rodina je velmi rozrušená, když se dozvěděla, jak moc byly pro Harryho a Meghan poslední roky náročné. Vyvstávající problémy, zejména ty rasové, jsou znepokojující. I když se některé vzpomínky mohou lišit, berou je velmi vážně a rodina bude řešit tyto otázky v soukromí. Harry, Meghan a Archie vždy zůstanou velmi milovanými členy rodiny,“ uvedl královský mluvčí ve svém prohlášení, které vyšlo téměř dva dny poté, co byl odvysílán rozhovor vévodů ze Sussexu.

 

Připomeňme, co například zaznělo v rozhovoru vévodů a Oprah Winfreyové. Vévodkyně ze Sussexu prozradila, že měla sebevražedné myšlenky, a řekla: „Už jsem prostě nechtěla být naživu.“ Uvedla, že prosila o pomoc a obrátila se na jednoho z povolaných lidí v paláci, ale bylo jí řečeno, že to nebude vypadat dobře.

V rozhovoru též prozradili pohlaví jejich druhého miminka. Prozradili, že to bude holčička. Princ Harry řekl, že jeho první myšlenka byla „úžasné“, když zjistil, že čekají holčičku, a dodal: „Jsem jen vděčný. Mít nějaké dítě, jedno nebo dvě, je úžasné.“

Počátkem roku 2020 princ Harry a jeho žena Meghan Markleová oznámili, že se vzdávají svého královského rodinného statusu, aby mohli žít mezi USA a Velkou Británií a dosáhnout „finanční nezávislosti“. V důsledku toho byli zbaveni titulů Jeho/Její královská výsost a řady patronátů. Měsíc před uplynutím lhůty, která byla údajně dohodnuta s královnou na konečném rozhodnutí, vévoda a vévodkyně ze Sussexu potvrdili, že se nevrátí ke královským povinnostem.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 3,82 out of 5)
Loading...