9.3.2021
Kategorie: Politika

Pěkný trapas: Biden si nebyl v Pentagonu schopen vybavit jméno svého ministra obrany (videa)

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Vypadá to, že Bidenův stav se zhoršuje.

Po mumlání při veřejném vystoupení minulý týden, kdy v jednom okamžiku brblal: „Co tu vlastně dělám?“ přičemž zapomínal jména klíčových Demokratů, si teď v pondělí v Pentagonu prezident Spojených států nemohl vzpomenout na jméno vlastního ministra obrany Lloyda Austina, který mluvil pár minut předtím, než na pódium vystoupil Biden, aby se vyjádřil k Mezinárodnímu dni žen.

Tady je zmatený Biden, který se 1. března ptá, co tu vlastně dělám?

Možná, že právě proto Bidenovi loutkovodiči nechtějí, aby odpovídal na otázky:

V pondělí Washington Post uvedl, že viceprezidentka Kamala Harris převzala „neobvykle důležitou roli“ utváření Bidenovy zahraniční politiky, kdy s šesti světovými vůdci mluvila bez Bidena a byla „hlasitým účastníkem ve volném uvažování, jak reagoval na útoky Íránem podporovaných milicí na americké síly v Iráku, stejně jako k tomu, zda uvalit sankce na saúdského korunního prince Mohammeda bin Salmana za zabití žurnalisty Jamala Khashoggiho,“ uvádí Bílý dům.

Samozřejmě, že během voleb 2020 se jak Biden, tak Harris při nejedné příležitosti zmiňovali o „Administrativě Harris.“

Držte ho dál od bomb?

Koncem února desítky Demokratů ve Sněmovně žádaly Bidena, aby se vzdal výhradní pravomoci k použití jaderných zbraní, jelikož: „Ozbrojené síly mají povinnost vykonat příkaz, když vyhodnotí, že je podle zákona o válce legální,“ pokud by se Biden nebo i budoucí prezident rozhodli vypálit jaderné zbraně bez konzultace s poradci.

O dva týdny později poté, co Biden bombardoval Sýrii, tak skupina senátorů z obou stran navrhla legislativu, která by Bidena zbavila možnosti vést vojenské operace bez předchozího schválení Kongresem.

Bývalý příslušník vnitřních kruhů Clintonové Dick Morris předpověděl, že Demokraté kvůli Bidenovi vyvolají 25. dodatek: „Tak, aby útok nemohl být veden bez konzultace s kabinetem nebo s vůdci Kongresu, o což za těch 76 let, co tu bombu máme, nebyl požádán žádný prezident,“ s dodatkem, „Myslím si, že obě tyto věci ukazují, že Demokraté v skrytu pomýšlí, a teď už i čím dál více otevřeně pomýšlí na to, jak podle 25. Dodatku Bidena odstavit.“

Což je ohromující, uvážíme-li, že Biden přeci získal nejvíce hlasů v historii.

  • TYLER DURDEN
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...