25.2.2021
Kategorie: Společnost

Období chřipek je v plném proudu…

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝ…nicméně letos ji údajně nikdo nemá. Jde o úspěch českého zdravotnictví, důsledek různých karantén, nebo o možnost, kterou je neschopnost při PCR testování rozeznat covid od chřipky? Jde o podobné viry s nepříliš rozdílným průběhem způsobeného onemocnění. Navíc v lednu až březnu jsou chřipky časté, a dokonce i ty uměly uzavírat školy. Letos nic. Mimochodem v jejich šíření nezabránilo ani očkování proti nim.

Ptát se odborníků na skutečný stav je zbytečné. Ti, kteří by s námi mohli souhlasit, byli umlčeni. Na televizních obrazovkách se objevují pouze podporovatelé lockdownů, testování a očkování. Kam zmizeli pánové Žaloudík, Šmucler, Beran a další včetně bioložky Pekové? Trochu to evokuje vzpomínku na film Skřivánci na niti a dotaz:,,Kam zmizel mlíkař?“ Proč nebyla umožněna veřejná diskuse? Odpověď je jednoduchá. Za prvé premiér Babiš diskusi nepřipouští. Jak řekl jeho bývalý kolega z ANO a ministr Pilný, premiérovi buď přitakáváte, podlézáte mu a souhlasíte s ním, nebo jste za svou neloajalitu vyměněn a nahrazen kýmkoliv jiným schopným ohnout hřbet až pod úroveň lidství. Tomu napovídá kvalitativní výběr blízkých Babišových spolupracovníků. Kdo podlézá, má šanci. Nesmí ničím ohrozit svého pána, v tu chvíli má smůlu, i kdyby byl sebelepší bezcharakter. To potkalo Romana Prymulu.

Hra čísel tedy pokračuje. Chřipka 0, covid razantně přibývá. Z pěti testovaných rázem 2 zachycení s covidem. A máte to holoto, ten nouzový stav prostě zařídíme. Opozice nám jde na ruku a senátoři ať si klidně s pandemickým zákonem chvilku hrají, stejně jim to v poslanecké sněmovně smetou ze stolu a vrátí zákonu původní podobu. Už nyní nepočítejte s oslavou Velikonoc, cestováním, sportováním, vlastně vůbec s ničím. Školy naopak zavřeme, přidáme školky, zbytek obchodů mimo velkopotravin, veškeré ubytování a vycházet se také nebude. Chtěli jste na hřiště? Smůla, přerušíme i profesionální soutěže. Vadí vám dušení se v respirátorech? Tak je budete nosit všude, i na zahradě. Zajímá někoho, že viry nikde neulpívají a že jde o každoměsíční opakování stejné taktiky, aby bylo dosaženo nouzového stavu? Nikoliv, a pokud ano, je to konspirátor. Už jsou zase přeplněná krematoria, rakví se nedostatek, převáží se pacienti. Takže budeme pokutovat. A to tak, že se budete divit.

Pro objasnění toho, co nahrává vládě a médií, si nyní dovolíme citovat zaměstnance rychlé záchranné pomoci, který na sociálních sítích sdělil, jak vypadá den v sanitce. Citujeme.

Takhle teď vypadá běžný výjezd záchranné služby (ano, na fotce jsem skutečně já). Výzva, fofrem k autu, návlek do ochranných prostředků, výjezd, ošetření a transport pacienta, návrat na základnu, likvidace potencionálně kontaminovaného materiálu, dezinfekce sebe i celé sanitky. Po takovém výjezdu je auto hodinu nepojízdné.

Kdo jsou naši pacienti?

1. Pacient covid +, který naši pomoc opravdu potřebuje. Naštěstí jsou to výjimky.

2. Pacient covid +, minimální příznaky.

3. Pacient covid +, žádné nebo minimální příznaky, dožaduje se hospitalizace, protože v televizi neustále slyší, že na něj nezbude lůžko.

4. Pacient, který má mírně zvýšenou teplotu či lehký kašel, ale i v tomto případě k němu musíme přistupovat, jako potencionální covid +.

Každá nemocnice nějaké pacienty ve vážném/vážnějším stavu eviduje, naštěstí se však tato čísla drží v řádech jednotek. Do nemocnic však kontinuálně proudí velké množství pacientů skupin 2-4, ať už cestou ZZS nebo po svých. A protože pacienta covid + (ať už potvrzeného, nebo suspektního) nelze jen tak jednoduše poslat domů, lůžka pro ně vyčleněná se opravdu mohou rychle plnit. Stačí jeden pozitivní test a máme problém. Navíc je tím silně omezena péče o ostatní pacienty, neboť covid lůžka se vyčleňují právě na úkor ostatních oddělení. A opět je třeba připomenout, že existuje velké množství (i mnohem závažnějších) nemocí.

Možná těchto pár poznatků řekne o pandemii více než obšírné popisování podvodného chování vlády. Ta jede podle určitého scénáře, který jí byl dodán. Přidala si k němu něco svého, to aby někteří její členové na to neprodělali, a jede se dál. Velká část národa je skutečně na tuto hru již naštvaná a odmítá ji hrát. Ta druhá je vyděšená a terorizuje tu první. V nastalé hysterii si vláda dělá, co chce. Jak dlouho ještě? Dokud dle slov Merkelové nebude celý svět naočkován. Čím, kým a proč, to je zjevné. Takže konec je v nedohlednu a ukončení chřipkového období nic nezmění.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,83 out of 5)
Loading...