4.2.2021
Kategorie: Společnost

Nevadí, že budu otrok. Hlavně to zdravíčko!

Sdílejte článek:

JAKUB MORAVČÍK

jakub-moravcik41031560_0Dnes jen krátká, ironicky nazvaná glosa inspirovaná jedním hrůzným komentářem nalezeným na youTube, který vypovídá mnohé o mentalitě (nejen?) svědků covidových.

Dotyčný komentář se objevil pod touto celkem povedenou písní, adresovanou proti současným nesmyslným anticovid opatřením, a říká toto:

Netuším, co autor komentáře myslel tím “až do nebe”, ale asi to není až tak podstatné. Obávám se, že vyjádřil smýšlení mnoha a mnoha lidí, což se nakonec možná potvrdí i v komentářích pod tímto blogem, pokud nějaké budou. A včera či předevčírem mne napadlo, jestli to není ovoce i jedné zdánlivě banální věci. Totiž, když si přejeme všechno nejlepší k narozeninám či svátku, jak tato přání už desítky let vypadají? V drtivé většině se přeje HLAVNĚ TO ZDRAVÍČKO, někdy se ani neřekne ono “všechno nejlepší”. V křesťanském prostředí, z nějž pocházím, se toto přání mírně kritizovalo, protože klade důraz na tělo; jako by tělesné zdraví bylo to absolutně nejdůležitější v lidském životě a nebylo nic nad něj, což samozřejmě není pravda. No a i díky výše komentáři na youTube vidím, že tato kritika byla oprávněná.

A tak jsem si jen tak představil takovou obraznou scénu řady tělesně zdravých vězňů v žaláři, každý řetězy na rukou, na nohou i na krku, a vždy, když mají narozeniny, přijde za nimi žalářník a oni mu s úsměvem z celého srdce spokojeně děkují za to, že jim k narozeninám popřál HLAVNĚ TO ZDRAVÍČKO. Ostatně, kdo ví, jestli nebudeme za chvíli svědky něčeho podobného na Slovensku, až budou obyčejní Slováci děkovat svým úředníkům, že je na základě SMS žádosti pustili na hodinu ven (samozřejmě jen s negativním covid testem).

Přeji nám všem hlavně zdravý rozum a to, abychom nižší hodnoty nenadřazovali vyšším, protože se to nikdy nevyplatí. Přeji nám svobodu (nejen od nesmyslných covid opatření), odvahu bojovat nejen za ni – a k tomu všemu samozřejmě také (a ne na prvním místě) to fyzické zdraví.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...