22.1.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Agenda bílé nadřazenosti

Sdílejte článek:

JAN PODZIMEK

Přemejšlim o tý agendě bílý nadřazenosti, která tu už dávno zčásti je a která sem teď nejspíš doputuje v plný palbě. Takže od mládí by mě nikdy nenapadlo, dívat se na film jako Policajt z Beverly Hills nebo Policejní akademie nebo Pulp Fiction okem nějakýho nadřazenýho bělocha. Naopak. Měl jsem ty herce rád a daleko víc než třeba jiné a bílé herce.

Na vojně jsem se potkal v Olomouci s cikánem (asi by nechtěl, abych psal s Romem, ale je to tak). Byli jsme dobří kamarádi už jenom proto, že jsme bok po boku hlídali dost rizikovej fotbalovej zápas, kde jsme úspěšně čelili s ostatními z čety útoku přesily dost agresivních fanoušků, kteří si potřebovali na nás po prohraným zápase zchladit žáhu. Roznesli jsme je doslova na kopytech. Do té doby jsme spolu existovali vedle sebe, ale tohle nás prostě sblížilo. Já měl respekt, že on nebyl jako ostatní a na tu základku šel a on měl respekt, jak jsem se dokázal ohánět ve tvrdý bitvě na tom stadionu (praxe a nuda v zavřených kasárnách vykonaly ruku v ruce po vypuštění pochopitelně svoje 😏).

Pak přišli různí Ti bojovníci proti rasizmu. Neměli jiný téma, jak se asi uplatnit. Začaly různý výhody pro ně, hecování, jak jsou utiskovaní a možná vědomě v nich potlačovali tu touhu se uplatnit, za něco se zasloužit sám. No a v nás posilovali ten pocit nespravedlnosti, že my musíme, jinak máme kulový a proč ne oni. No a dnes, když si na to s odstupem času vzpomenu. Celý ty léta se tu rozdělovalo, přehrabovalo, různě škatulkovalo, až přišla ta dnešní doba.

Přišel jejich čas, na tý nenávisti, co tu léta budovali pod záminkou boje proti nějaký nenávisti, předsudkům a jiným kravinám, konečně začít stavět ten jejich další komunismus, fašismus nebo co vlastně. Jak jsem ze začátku napsal. Ty filmy. Ty dnešní nemůžu ani vidět. Z reklam je mi na blití. Černobílé páry, bukvice, který mi taky nevadily a já nevim, co ještě všechno. Tvoří to dojem obrovský většiny proti nám všem normálním, co chceme žít v klidu a tak, jak to bylo vždy. Je to všude tak přehlcený a strkaný prý z důvodu tolerance a bla bla bla.

Ne. Je to k vytváření přesně těch příkopů a nenávisti. Nemají jiné téma, než označovat, nálepkovat, žalovat, proti tomu, co zaseli bojovat. Ne něco vytvářet. Zvolíte si je a všechno chátrá, jde postupně do hajzlu a neumí to alespoň udržovat, natož budovat nový. Protože jste si je tam zvolili pro tu falešnou agendu, kvůli které to píšu. Nic víc.

A nic víc nepřinesou libtardi Americe, nám, až si je tu jako blbci zase zvolíme (koukněte na Prahu a představte si to v celý zemi). Začněme myslet a konečně tomu společně můžeme čelit. Proč bysme se tu měli nenávidět a dohadovat o kravinách, zatímco svoboda nám protejká mezi prsty.

Ten Covidfašismus je taky agenda těchhle rozesíračů, kteří nás prostě zase rozdělili, protože jim teklo do bot. Už jim nestačilo to, co používali dřív. Lidi to prokoukli. Přišel jsem o přátele, oni zase o mě. Možná se teď stydí přiznat, že naletěli a pokračujou ze setrvačnosti dál. Ani si nevšímají radši, že to roztleskává vždycky Mutti z Německa.

Všimli jste si? Respirátory! Další uzavření. Je toho víc, co bych chtěl napsat. Vydalo by to na knihu a třeba jí jednou napíšu a nikdo to nebude číst jako tohle. Moc dlouhý. Neni čas. Jde jenom o naše životy a budoucnost našich dětí, že jo? Pokud jste dočetli až sem, budu rád, že jsem tu neťukal zbytečně a dejte mi vědět do komentu, že jste si ten čas na zamyšlení udělali a nejeli dál za nějakým obrázkem nebo jednou větou jinde. Díky, přátelé.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...