2.1.2021
Kategorie: Politika

Vystrčil: Jak nic neříct

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0Předseda Senátu Vystrčil (ODS) očividně mistrovsky ovládá umění, jak nic neříct. Pokud ODS má být spasitelem naší politiky, osvoboditelem od Babiše a jeho hnutí, pak je k tomu nutně potřeba určitá myšlenková hloubka jejích vůdčích představitelů. Schopnost formulace kategorických myšlenek, hlubokého obsahu, bez banalit, která slýcháme z úst druhořadých až třetiřadých politiků, kteří bohužel v této době ovládají naše vrcholné funkce. Jestliže voliči přijmou myšlenkovou prázdnotu, hlavně když je zbaví Babiše, dočkají se velmi brzy hořkého zklamání – ze strany ODS vlastně ne poprvé.


Jediné, nad čím se chci pozastavit: “Cestou ke svobodě a většímu bezpečí je i očkování,” prohlásil Vystrčil. Je to neuvěřitelná manipulace, a vůbec zde nejde o vakcinaci. Svoboda je absence iniciace násilí, to je jediný objektivně správný význam toho pojmu. Nelze se nechat vydírat, že pouze tehdy, necháme-li se očkovat, zasloužíme si svobodu, resp. milostivě ji od státu dostaneme! Tohle vlastně tou větou pan Vystrčil řekl. Jděte státu na ruku, poslouchejte, a když přijmete jeho politiku, získáte za to darem svobodu. Takové vydírání je třeba zásadně odmítnout.

Cestou ke svobodě není očkování, nýbrž zbavit se politiků, kteří místo toho, aby bojovali s epidemií, útočí na každý další dílek svobody, který nám ještě zbyl. Cestou ke svobodě je začít přemýšlet o tom, jak chceme žít. Zda chceme iluzi bezpečí a nekonečného zdraví, které nám na podnose přinese stát, ačkoliv jsme se již přesvědčili, že ten podnos je ve skutečnosti prázdný, a nebo zda chceme žít jako lidé, jako svobodné bytosti.

A cestou ke svobodě je i nenaslouchat prázdným řečem prázdných politiků, jako je očividně například i zde pan Vystrčil.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...