28.12.2020
Kategorie: Společnost

Tak už se to rozjelo

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝEvropská unie dodržela slovo a do jednotlivých zemí byly rozvezeny první dávky vakcín proti covidu-19 od Pfizeru. A spustila plošné očkování. A společně s ním i obrovské divadlo, jehož aktéry se stali někteří politici. Bylo vcelku zajímavé sledovat, co se bude dít. A děje se.

Sociální sítě plní plno zajímavých videí, fotek a postřehů týkajících se především toho, co kolem vakcinace Evropy vytváří nedůvěra v celou ,,pandemii“ koronaviru. Společnost je dlouhodobě rozdělena. Na jedné straně stojí svědci covidovi, jak je nazývána skupina rouškařů, dobrovolně se testujících a ve frontě stojících na slíbenou vakcínu. Na té druhé potom lidé, kterým celá ta komedie, která byla vytvořena médii, politiky a obchodníky se strachem, komplikuje život. V demokratické společnosti by se nemohlo stát, aby byla mazána a stahována videa, ve kterých se argumentuje proti covidové hysterii, a naopak bylo dokola opakováno, jak nebezpečná choroba nás ohrožuje. Pokud bychom žili ve skutečně právním prostředí, pak by vcelku logicky byl dán v médiích prostor oběma stranám, byli bychom svědky diskusí odborníků a slyšeli bychom názory podložené argumenty. Nic takového se však neděje, takže se můžeme ptát proč?

Vrací se nám doba, kdy je možná jen jedna pravda. Starší generace tento stav zná, takže vcelku oprávněně o návrat k praktikám vyhlašování správného přístupu nestojí. Ti mladší vůbec netuší, o co jde a mládeži vadí především to, že se nemůže vzdělávat, sportovat a bavit. Mediální propaganda je skutečně podobná té, kterou jsme znali před rokem 1989. Netýká se to jen covidu, podobné je to směrem k Evropské unii. A naopak je tu opět nepřítel, kterým se místo kapitalistického Západu stalo Rusko vedené Vladimírem Putinem. Vzhledem k tomu, co k nám směřuje od Evropské komise za neskutečné nesmysly a zároveň je propagováno médii a většinou politiků, u nichž je jedno, na které straně stojí, není možno důvěřovat stejným zdrojům ohledně jiných podstatných věcí, tedy i uměle vyvolané pandemie.

O celé koronakrizi tak lze s úspěchem pochybovat. A mohou za to právě média a politici. Manipuluje se s čísly, překreslují grafy, zapomíná se, že existují statistiky. Kdyby od počátku nedocházelo ke lžím a ke všemu se přistupovalo seriózně, možná by řada odpůrců byla více svolná spolupracovat. Připomeňme si, proč tomu tak není. Od počátku se lže. O počtech nakažených, o zdravotních pomůckách, o budoucích opatřeních. Testy jsou evidentně nekvalitní. Mnoho dohadů vzbuzuje složení vakcín vedoucích k různým teoriím. To však není nic proti tomu, že za mnoha spojitostmi stojí lidé, kteří na celém tomto stavu evidentně extrémně vydělávají. Pokud tedy jsou odpůrci protiepidemických opatření a samotného očkování nazýváni konspirátory, proč nejsou jejich názory vyvráceny právě tím, že se k dané problematice budou moci vyjádřit špičky oboru? Místo toho mají prostor pouze již na první pohled šílený Flégr či několikrát při lumpárnách přichycený Prymula. Naopak oponenti jsou umlčováni. A úplně stejný stav je v celosvětovém měřítku. Naštěstí existují archívy a zvědaví lidé, kteří jsou schopni najít staré materiály, ve kterých Bill Gates celou pandemii předpovídal a dokonce přivolával. Podobné to je s materiály Rockefellerovi nadace. Takže tady jsou některé z příčin, proč je tolik skeptiků k opatřením vlády proti něčemu, co velká část z nás považuje pouze a šikanu. A to nemluvíme o ekonomických dopadech na celou společnost.

Začalo tedy plošné očkování. Někteří strůjci tohoto stavu šli ,,příkladem“. Jde opět o divadlo? Už se objevilo mnoho rozborů autentických záběrů, na kterých se objevují prázdné injekční stříkačky, zasouvací jehly, rukou zakryté aplikace vakcín, očkovací placeba. Ostatně ta budou na scéně možná častěji, například mezi politiky či odborníky a zdravotnickým personálem. Přidejme obavy samotných politiků a jejich otáčku ve chvíli, kdy se možná dozvěděli, že místo vakcíny dostanou něco jiného. Například Andrej Babiš. Je to další konspirace? Někomu se to tak zdát může. Jenže těch lží a podvodů už tu bylo tolik, že věřit čemukoliv už mohou pouze idealisté a naivní. A právě ti si tu vakcínu dát nechají. Možná se ukáže, že jim pomůže, možné je, že někteří budou mít více problémů než s covidem, jistě se stane i něco horšího. Každopádně propaganda spojená s postihy, likvidací části střední třídy, nesmyslnými lockdowny ukazuje spíše na to, že jde o ukázku moci a snahu vrátit nás tam, kde už jsme jednou byli. A samozřejmě extrémně hodně vydělat. Nejde o zdraví, jde o prachy a moc.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...