26.12.2020
Kategorie: Společnost

Covid: Jen pár slov k vývoji a souvislostem

Sdílejte článek:

LADISLAV NÁDVORNÍK

nadvornikTak jsem se po ránu podíval na numera, statistiky a PES, a co jsem zjistil?

PES v ČR  štěká na hranici 4. a 5. stupně ( 76 bodů), v 5. stupni jednoznačně pouze 3 kraje, na hranici 76 bodů 7 krajů, v bodovém pásmu pro 4. stupeň 4 kraje (včítaje Prahu), dále bájné a posvátné numero „R“ pokleslo na hodnotu 1,05.

S ohledem na to, že vývoj sleduju dost podrobně a dlouhodobě, troufám si zavěštit  – zítra (to bude 1. den platnosti nejtvrdšího lockdownu) bude většina krajů pod 75 body…tedy ve 4. stupni PES, zbytek bude na hranici, celkové numero PES pro ČR bude pod 75 (tedy opět v rozpětí pro 4. stupeň), numero „R“ bude výrazně menší než 1.

Co to pro mne znamená…???

Vychází mi z toho, že kdyby vláda a všichni možní odborníci nepanikařili a a nechali tomu volný průběh maximálně s omezením škol, tak by vývoj bezprostředně před svátky nebyl tak dramatický. Lidi by neblbli a nákupy by si v klidu rozložili částečně i na dobu po svátcích, tím pádem by nedocházelo k takovým návalů ve obchodních střediscích, (strach z toho, že od pondělka nebude možné koupi snad ani pivo je obecný) a pravděpodobně i bez všech naprosto debilních opatření bychom nejspíš byli tam kde stejně jsme i dnes!

Zajímavý je vývoj podílu nakažených k počtu testů, který se trvale drží někde mezi 25 a 30 % testovaných, a nezměnilo to ani zavedení plošných „nových“ testů (pokud nám tedy někdo vědomě nelže), což pro mne znamená jediné vysvětlení. Totiž asi to, že je to skutečně tak, že nakažených v populaci je minimálně něco mezi 1/4 a 1/3 a většina lidí o tom, že jsou či byli „nemocní“ ani nedoví, nedojde-li si shodou nějakých náhod na test.

Závěr ? Za mne – veškerá opatření jsou NA HOVNO (omlouvám se, ale slušnější a ani výstižnější hodnocení mi na mysl nepřišlo), celé se to chová jako celkem běžná nákaza, která pro letošek jaksi nahradila v minulých letech zcela běžnou chřipku. A – bohužel –  veškerým cílem snažení politiků (jejichž názor bohužel svou hlasitostí jednoznačně přehlušuje hlasy rozumu i části odborné veřejnosti) je zabezpečit prodej co nejvíce léků, vakcíny., testů, roušek a dalších (nejspíš) zcela zbytečných blbostí a shrábnout za to provize. HOWGH!!!

Hezký den a hodně štěstí v Novém roce přeji všem.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...