28.10.2020
Kategorie: Politika

Vyžilý stařec

Sdílejte článek:

LIBOR ČÍHAL

Americký spisovatel Allan Chase psal v románu z padesátých let „Stín hrdiny“ – v USA stačí ovládnout jednu strategickou ulici ve městě, přes ni lze ovládnout okrsek, přes okrsek celé město, městem stát a státem celou americkou unii. Jen přijít na to, kde je ta strategická ulice. Dnes v USA stačí ovládat dvoje klíčové noviny, dvě tři televizní stanice a mít na své straně cenzory sociálních sítí, další noviny se obvykle adaptují nebo přímo přebírají od centrálních. O jistém demokratickém výběru voličů se dá hovořit v USA pouze tehdy, když pár hlavních médií je spravedlivě rozděleno v podpoře obou kandidátů. Hlavními novinami v USA jsou New York Times, které od roku 1896 ovládá famílie Sulzbergerů, proti NYT nemá politik žádné politické barvy moc šancí, Trump v 2016 zvítězil, ale v důsledku blokády, jejímž heroldem jsou NYT, ve skutečnosti nikdy plně nevládl.

Trump zmínil v poslední prezidentské debatě kompromitující informace z počítače Bidenova syna z opravny v Delaware. V NYT, které se v některých společenských vrstvách berou jako slovo boží a jejich echo se šíří celým mainstreamem západního světa, to komentuje Sheera Frenkel: „Prezident Trump v debatě několikrát uváděl v omyl, když zmiňoval byznys rodiny Bidenů, bez důkazů tvrdil, že Joe Biden zneužil svého vlivu a pomáhal synovi v lukrativních kšeftech“. Dnes potvrzují pravost počítače i obchodní partneři Bidenova syna, asistent jednoho kongresmana poznal v počítači své emaily, které mladému Bidenovi posílal. FBI i ministerstvo spravedlnosti vydaly prohlášení, že za počítačem nestojí ruské tajné služby. Joe Biden má dobré krytí, může si být jist, že jakýkoliv nesmysl, který řekne nebo podvod, který na něj ukáže, bude dobře vysvětlen v NYT, LAT a v centrálních TV kanálech, které Bidenovu aféru téměř nezmiňují.

Ve čtvrteční televizní debatě s Bidenem považoval Trump za svůj úspěch vylepšující se vztahy USA se severní Koreou, Biden kontroval tím, že USA, měly dobré vztahy i s Adolfem Hitlerem před tím než zahájil válku. „Come on Joe“, vysvětluje Robert Spencer v PJMedia, Hitlera měly v lásce některé společenské sektory a hlavním z nich byly noviny NewYorkTimes, láska novin k Adolfu Hitlerovi byla stejně silná jako dnes k Bidenovi, Pelosi a Harrisové. NYT dělal Hitlerovi v Americe velkou reklamu, uvádí na konkrétních případech Spencer.

David Limbaugh v PJM píše, že mainstream a bossové sociálních médií pohrdají americkým voličem, neférově skrývají pravdu o Bidenovi. Prezidentský kandidát se může skrývat někde v pohodlí v okamžicích vrcholící volební kampaně, pokud by liberální média neposkytovala Bidenovi toto krytí, nemohl by uspět. Kdyby se média jenom tázala po důvodu jeho záměrné neviditelnosti, celá kampaň by vypadala úplně jinak. Prezident Trump horečnatě objíždí Spojené státy, cestuje tisíce mil, aby se účastnil předvolebních shromáždění, Biden a Kamala Harrisová nejsou nikde k nalezení. Ještě jsme to nezažili, píše Limbaugh, prezidentský kandidát nepřítomen v kampani. Trumpova kampaň za znovuzvolení by vyčerpala třicátníka, Biden jedná jako vyžilý stařec bez zájmu komunikovat s veřejností, to má být lídr svobodného světa. Nikdy v minulosti nebral kandidát svoje zvolení jako samozřejmost, ani kandidáti s komfortním náskokem v průzkumech tak neignorovali veřejnost. Biden jednoduše nejbanálnější výmluvou odmítne nepohodlnou otázku, např. v debatě s Trumpem na otázku moderátorů jednoduše „Trump chce, abyste se dotazovali na tuto záležitost“, to má být odpověď. Kdy v minulosti média tak masívním způsobem kryla nějakého kandidáta ignorováním jeho skandálu tak bezprecedentního rozsahu? Jak by média reagovala pokud by Trump odmítl odpovědět na něco takového? Média omílají Bidenovu verzi, opět Rusové ovlivňují předvolební dění, jsou i v pozadí za laptopem Bidenova syna. Jak tito podvodní mediální manipulátoři vysvětlí tvrzení bývalého obchodního partnera Huntera Bidena Tony Bobulinského, že „big guy“, o němž se v emailech hovoří, není nikdo jiný než prezidentský kandidát Joe Biden? Jak odpoví na Bobulinského tvrzení, že Bidenovi bylo nabídnuto 10% z byznysu s Číňany.

Média skrývají možná ještě horší záležitost než jsou podezření z korupce, jeho kognitivní nedostatečnost k prezidentské funkci, nesrovnatelně chabou ve srovnání s vibrující Trumpovou kapacitou. Pár dní před volbami, s perspektivou, že vítězné demokratické duo promění Ameriku v socialistickou díru se 70 pohlavími. Vyšší daně, nesčíslné regulace, horor z „Nového zeleného programu“ a spousta dalších programových bodů, které by volič odmítl, kdyby o nich věděl.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...