25.10.2020
Kategorie: Politika

Jsme ve válce

Sdílejte článek:

MILAN KNÍŽÁK

Celá naše politická scéna zklamala. Přitom je cítit, jak by všichni rádi na pandemii vydělali, tzn., získali hlasy. Jak vládní, tak opoziční politické garnitury jsou zmatené, nedůrazné a nedávají lidem naději. Nejhorší jsou naše „vrcholy“, předseda vlády a prezident.

Babiš se schovává a když vyleze z úkrytu, jen blábolí, ostatně jako obvykle. Musím zopakovat, že nemohu pochopit, jak může tento nevzdělaný a vulgární člověk získat důvěru třetiny voličů.

Podobně je to se Zemanem, který bezohledně zurážel polovinu národa a když viděl, jak se lidé bouří, snažil se přednést tatíčkovský projev, který byl skrz naskrz falešný.

Politiky, kteří straší národ opakovaným prohlášením, že jsme ve válce, bych pohnal k soudu za vyvolávání poplašných zpráv. Místo, aby do obyvatel vlévali víru, statečnost a hrdost, dávají najevo, že bychom měli držet hubu a krok a řídit se jejich zmatenými příkazy. Zapomínají, že jsme stále ještě demokratickým státem.

Jediný, kdo si dovolil otevřeně poukázat na licoměrnost politiků a lichost jejich argumentů, je president ve výslužbě Václav Klaus.

Je třeba, aby si lidé uvědomili, že státní úředníci jsou našimi zaměstnanci, spravují naše peníze. Vláda žádné peníze nemá.

Babiš a Schillerová neoperují vlastními penězi, ale rozdělují nám naše peníze. Babiš na tom ještě vydělává, alespoň podle médií. Jeho jmění se během koronavirové krize údajně zvětšilo o 4 miliardy. Bylo by zajímavé zjistit, odkud a za co tyto peníze připlavaly.

Absurdní je několik set miliardový dluh, tzn. obrovské zatížení do budoucnosti a přitom se vlastně pořádně neví, k čemu tyto peníze budou využity. Kdyby opravdu došlo k nějakému společenskému kolapsu, budeme si půjčovat bilióny? A kdo nám je půjčí?

Blaničtí rytíři?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,44 out of 5)
Loading...