Další LGBT úchylárna, tentokrát v Maďarsku

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL

vylicilPokroková media západní Evropy mají od minulé neděle další důvod k zuřivosti nad neslýchaným zpátečnictvím enfant terrible EU –  Viktora Orbána. Který se, s jinde nevídanou drzostí, opět nešetrně otřel o posvátnou krávu všech novodobých revolucionářů, o LGBT.  Stalo se tak v jeho nedělním vyjádření pro maďarský rozhlas. O co šlo?

Maďarská asociace LGBT vydala pohádkovou knížku pro děti s názvem „Pohádkový svět pro každého”. Nejznámější pohádky, slavné příběhy a legendy jsou v ní převyprávěny „poněkud jinak”. Hlavní hrdinové jsou vykresleni jako příslušníci tzv. „marginalizovaných menšin” (zdravotně postižení, chudí, Romové, LGBT) …). Například v pohádce o Popelce je Popelka lesbičkou. V jiném příběhu zabije zlého draka udatný transgender….

Není divu, že normální občané (v mediích označení jako krajní pravice), požadují stažení „pohádkové” knihy z distribuce a leckde proběhlo i její veřejné pálení. Naprostá většina zahraničních medií ovšem popřává sluchu úplně jiné partě. „Nyní, když strach z migrantů nebo z pandemie již nestačí k mobilizaci voličů, je to komunita LGBTQI, kterou si úřady vybraly jako obětního beránka,” naříká například pro agenturu AFP jistý Tamas Dombos. A agentura jeho slova troubí do světa s vyvalenýma očima  a řečni o pálení knih a fašismu….

Aby bylo jasné, o jakého ptáčka, v případě zmíněného Dombose jde, tak pár detailů – je doktorandem na katedře sociologie a sociální antropologie. Je členem Centra pro politická studia a pracoval na řadě iniciativ CPS, jako například QUING (Quality in Gender + Equality Policies). Je členem představenstva Hatter Society, přední maďarské gay asociace. A třešnička na závěr – víte, jakou univerzitu absolvoval? No jasně, uhodli jste. V roce 2004 získal MA v oboru Sociologie a Sociální Anthropologie na Sorosově  Central European University. Co dodat.

A čím že se to vlastně provinil ten zlotřilý Orbán? Dovoli si pronést větu: „V Maďarsku máme pro homosexualitu zákony, které jsou vysoce tolerantní a trpělivé. Dejte našim dětem pokoj!” A nekompromisně žádal, aby se podobní „aktivisté”, jako ti, co vydali onu „knihu pohádek”  drželi od škol a dětí co nejdále.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...