4.7.2020
Kategorie: Společnost

Z blogu Vox Populi: Tak nám zase vydali zprávu o extremismu za rok 2019. A kdopak je dnes na pranýři?

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Tak jsem se opět velmi dobře “pobavila” při čtení roční zprávy o extremismu”. Ta nám mimochodem velmi dobře oddělí zrno od plev. A je zajímavé, že několikrát zmíněným jménem je Jaromír Balda, ale ani jednou tam nevidíme zmínit jméno Samer Shehadeh. A asi většinu z vás neudiví ani to, koho asi považují v tomto ohledu za největšího šiřitele extremistických nálad. Muslimové s jejich nenávistnými kázáními to samozřejmě nejsou.

Cituji:  “Šíření nenávisti v loňském roce přestalo být doménou tradičních extremistů, doplnily je populistické xenofobní skupiny a dezinformační média.”

Jako největší problém pak zpráva vidí ultrapravicovou scénu, které údajně dominovala SPD Tomia Okamury. A to prý jednoznačně a dokonce měli zastínit i ty nejhorší extremisty. Tedy za mne jednoznačně je takové hodnocení pocta. Tím mám na mysli fakt, že poctou musí být podobná nálepka od ministerstva, které vede kovaný islamofil.

Dále cituji: “Získat body pomocí rozsévání nenávisti a vyhroceného nacionalismu se ale snažily i jiné politické skupiny. ” Zde má jít pro změnu o hnutí Mostečané Mostu. V tomto případě naráží MV na jejich kampaň pod hesly „Nepřizpůsobivé není třeba řešit, ale vyřešit“ či „Neumíš se chovat, nemůžeš s námi žít“.

Tak nevím, co se jim na těch heslech nezdá. Jsou jasná, úderná a především pravdivá. Myslím, že většina z nás by se pod ně podepsala. Stačí vidět průhledné skelety v Chánově nebo několikametrový nános bordelu okolo některých domů, obývaných jistou protěžovanou menšinou a hned víme, že ten problém tu je. A skutečně je třeba ho vyřešit a ne “řešit”. A žít vedle toho asi také nikdo nechce… No, pánové z MV zřejmě ano.

Dále cituji: “Na tradiční krajně pravicové scéně zaznamenali policisté oproti předchozím rokům oživení, na kterém se významně podílela organizace Národní a sociální fronta. Vedle ní na české scéně působily i další skupiny neonacistů, které podle dokumentu charakterizovala absence širšího povědomí o nacistické ideologii“.

Dále se zpráva zmiňuje o tom, že nejhorší je údajně narůstání nepřátelství na internetu, které by mohlo přejít až k fyzickému napadání. MV dále uvádí, že boj s podobnou činností na internetu bude jejich prioritou. Tak nějak nechápu, jak by mohlo dojít k fyzickému napadání, jsou-li většinou diskutující na internetu v anonymitě. Vyústit v napadení může jen taková provokace, kdy se znají dobře obě strany.

Co však skutečně nejspíš znamená boj proti “nepřátelství na internetu”? Mnohem více cenzury, její značné utužení, ale výhradně jedním jediným směrem. Viz zmínky výše, z nichž jasně vyplývá, na koho se míní “ministerstvo pravdy” zaměřit. Je předem jasné, jaké názory budou vadit, o tom snad netřeba pochybovat.

Dále cituji: “Důležitým nástrojem šíření nenávisti se stala i některá dezinformační média, která sama záměrně generovala kontroverzní témata a podsouvala je xenofobním subjektům. Nebezpečnost těchto médií ukázal například případ příznivce SPD Jaromíra Baldy, který byl odsouzen za teroristický útok na železnici a za vyhrožování teroristickým činem.” 

Jak dlouho ještě bude Al Hamajdovo ministerstvo žít z kauzy “Balda”?? Zajímavé je, že nikde nevidím ani zmínku o poměrně medializované kauze teroristy Shehadeha a jeho povedeného bratříčka a švagrové. Ticho po pěšině, viď, Hamajdo!!!

Anarchistickým skupinám se zpráva věnuje jen velmi okrajově, zmiňuje, že byly údajně v klidu, celkově berou ultralevicový extremismus jako bezproblémový, aniž by zpráva vzala na vědomí fakt, že právě ten se stal problémem v jiných evropských zemích. Okrajově je pak zmíněno vyklizení pražské Kliniky.

Štěpení muslimů na jakési různorodé skupinky pak zpráva připisuje tomu, že se údajně bojí islamofobů. Cituji: “Extremisté z řad majority i muslimské minority přispívají k tomu, že jsou celé skupiny a priori vnímány jako rizikové, nebezpečné a extremistické, prostředí nedůvěry je přitom podhoubím pro radikalizaci.”

Zpráva na závěr ještě zmiňuje osoby spojené s boji na Ukrajině a “schvalovače” útoků na Novém Zélandu.

Všímáte si, jak se opět celou zprávou nese jediné? Islamofobové, xenofobové, extremisté. A chudáci muslimové, pokud se tedy radikalizují, tak za to můžou jedině ti zlí islamofobové!! Vůbec za to jistě nemůžou radikální imámové s jejich nenávistnými kázáními v mešitách! Nemůže za to Korán plný nenávisti k bezvěrcům! Ne, mohou za to jedině ti, kdo odmítají připustit, že je islám náboženství míru!!

Celá zpráva je neuvěřitelně jednostranně zaměřená. Vadí hlavně ti, kdo zde odmítají nenávistnou islámskou ideologii, kdo mají zájem o to, aby byl v zemi řád a bezpečí. Všichni, kdo nemají zájem dopadnout tak, jako země na západ od nás, kde jsou již rozsáhlá nebezpečná muslimská ghetta. Jak může být MV objektivní, když je jejich šéfem chronicky známý islamofil?! Jak může být vůbec objektivní, když politická strana, která toto ministerstvo již druhé volební období ovládá, je úzce napojena na muslimskou obec??

Zpráva si vzala na paškál také údajně “dezinformační weby”, jak nazývá ty internetové portály, které jakkoli brojí proti vládnoucí ideologii, ať už proti islámské, LGBT či otevřeně protibělošské politice. Je celkem jasné, že se blíží doba, kdy se bude cenzura ještě více utužovat. To ostatně můžeme vidět i na tom, jakou činnost vyvíjí v poslední době především Jourová v EK.

V kontextu výše uvedeného mi nezbývá než konstatovat, že se vůbec nedivím, že v méně islamizovaném Polsku chytili více muslimských radikálů, než u nás. Pak se jen ptám, kdo je pro nás tím skutečným bezpečnostním rizikem? Odpověď se nabízí sama.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...