13.6.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Z blogu Vox Populi: Už i skluzavka v Disneylandu je prý rasistická

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Taky vám připadá, že dnes světu vládnou šílenci, kteří by měli být spíš ve svěrací kazajce na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny? Co jiného si myslet, když se drtivá většina vrcholných politiků jednotlivých zemí nijak nevysloví proti všem těm šílenostem, které se poslední dobou dějí? Rabování a řádění zuřivých mas pod vedením Antify máme údajně považovat za oprávněné protesty jakýchsi “aktivistů”, ničení a bourání soch za spravedlivé vypořádání s otrokářskou a příliš bílou minulostí některých zemí. K tomu všemu už se také přikročilo k umisťování některých filmů do trezoru. Ostatně, pro nás dříve narozené nic neznámého.

Do trezoru musí být údajně navždy odloženy především filmy, které zobrazují přílišné nepřijatelné stereotypy, především ve vztahu k černým. To pak například v USA znamená to, že v trezoru skončí především filmy z doby občanské války jihu proti severu. Tak dopadl snad nejslavnější snímek, který tuto éru popisuje. A snad i bezkonkurenčně nejlepší film, co kdy byl k uvedenému tématu natočen. Do trezoru však míří i další filmy a aktivistické řádění nekončí jen u filmů či soch.

Tak došlo například i na jistou atrakci v Disneylandu. Skluzavka kterou můžete vidět na titulním obrázku, je prý rasistická. Skluzavka je totiž inspirovaná snímkem Song of the South (Píseň jihu) z roku 1946, který je považovaný některými lidmi za nejrasističtější snímek z produkce společnosti Disney. Film je kritizovaný za stereotypní zobrazování černochů i nostalgický pohled na jih USA před občanskou válkou. Snímek se odehrává na plantáži amerického jihu v 19. století.

Aktivističtí šílenci tak trvají na změně příběhu, který se k atrakci váže, dokonce již sepsali i petici. Tu zatím podepsalo kolem 2000 petentů. V petici navrhují změnit příběh například na pohádku o princezně a žabákovi. Už nyní je jisté, že jim bude vyhověno. Ostatně, společnost Disney již inkriminovaný film uložila do trezoru a další, které obsahují podobně “nebezpečné historické pasáže” budou označeny. Nyní podobné filmy nově obsahují varování na streamovací službě Disney+, která říkají, že označené filmy mohou obsahovat zastaralé kulturní zobrazení.

Údajně nebezpečné filmy zobrazující období občanské války či jiné, které například ukazují “stereotypně” černocha z té doby coby otroka, mají skončit v trezoru. Jiné, které obsahují jen krátké pasáže, sice budou nadále v distribuci, nicméně ony “problematické” pasáže mají být označovány. A podobná cenzura se přirozeně dotkne i mnoha dalších filmů, které se budou zdát aktivistům nepřijatelné. A jak je vidět, cenzura nekončí jen u filmů, názvů ulic, obcí či soch, ale i tam, kde by to nikdo nečekal.

A šílené na tom je, že se těm bláznům ustupuje a jejich požadavky jsou bez sebemenší snahy o protiargumentaci plněny. Tak mají být do trezoru uloženy filmy, písničky, zlikvidovány sochy, přejmenovány ulice či dokonce města a zmizet musí i jiné atributy údajného bílého rasismu a nadvlády. Běloši se kají, klekají si před černochy na kolena, líbají a umývají jim nohy, poutají se do řetězů či se jiným způsobem ponižují. To už ovšem nemá vůbec nic společného s nějakou rovnoprávností, to je jasný rasismus, ovšem tentokrát protibělošský.

Je mi jasné, že za vším, co se dnes děje, je především politika. Nepokoje, rabování a ponižování bělochů či ukládání filmů do trezorů a bourání soch, podpořené tzv. politickým establishmentem, hlásícím se k tzv. “liberalismu”, mají především za úkol destabilizovat společnost. V USA se jedná o to, zajistit, že příštím prezidentem bude kandidát tzv. deep state. Evropa má být destabilizována a oslabena a to za plné součinnosti podvratné EU, která se nyní opět zabývá tím, jak na náš kontinent co nejrychleji přestěhovat půl Afriky a Blízkého východu a zároveň si jednotlivé členské země na dlouhá desetiletí zavázat.

S výše uvedeným souvisí i vše, co se dělo předtím – od masové muslimské invaze do Evropy, přes vypnutí ekonomiky rozvinutých zemí kvůli koronaviru a s tím související inflací až po krizi, jakou svět nikdy nezažil a která již odstartovala.

Dekadence dnešní doby svědčí o jediném: Západní svět čeká podobný osud, jaký v době největšího morálního úpadku potkal starověký Řím. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...