4.6.2020
Kategorie: Kultura a tipy

Jak se starat o koženou sedačku, aby dlouho vydržela?

Sdílejte článek:

Pokud vám obývací pokoj konečně zdobí tolik vysněná kožená sedačka, měli byste si zjistit podrobnější informace o údržbě takového materiálu. Velice důležitá je třeba pravidelná impregnace, navíc čisticí prostředky by měly být šetrné. V následujících řádcích vám prozradíme, jak by měla péče o koženou sedačku vypadat, aby byla krásná i za deset let.

Vlhkost a teplota v místnosti

Pro kůži, respektive useň, jsou vhodné především stálé klimatické podmínky. Vlhkost v místnosti by se měla pohybovat mezi 40 až 70 procenty, teplota vzduchu mezi 15 až 35 stupni Celsia. V případě příliš teplého a suchého prostředí začne kožená sedačka ztrácet svou pružnost, a potom se na ní objeví nevzhledné praskliny. Opravdu tak chcete znehodnotit sedací nábytek, který vás vyšel na desítky tisíc korun?

Při samotném umisťování sedačky byste měli dbát na to, aby nebyla přímo u topení či krbu. Stejně tak si dávejte pozor na slunce. Pokud si tedy chcete sedačku umístit k oknu, zadělávejte během dne žaluzie, aby na kůži nedopadaly nepřetržitě ostré sluneční paprsky.

Impregnace alespoň dvakrát do roka

Impregnace navrací kůži pružnost a zabraňuje jejímu vysychání. Sedací soupravy by se měly impregnovat alespoň dvakrát ročně, a to za pomoci speciálních přípravků určených přímo na useň. Impregnaci nanášejte šetrně krouživými pohyby, použijte k tomu vlhký hadřík.

Především v domácnostech s dětmi je potřeba myslet na čisticí prostředky. Snadno se stane, že se na sedačku něco vylije. V takovém případě je rychlé jednání na místě. Jemným hadříkem tekutinu odsajte, a potom na dané místo aplikujte čisticí emulzí. Sedací souprava si zaslouží i pravidelné otírání mírně vlhkým hadříkem, abyste se zbavili například prachu.

Kožené sedačky dokonale zapadnou do jakéhokoliv interiéru. Perfektně vynikají v prostorech, kde se spojují kuchyně s obývací místností.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...