31.5.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Trump odsoudil násilnosti v Minneapolis jako dílo “výtržníků, rabovačů a anarchistů”

Sdílejte článek:

COM/HS

Policie v americkém městě Minneapolis poprvé zasáhla vůči demonstrantům porušujícím noční zákaz vycházení. Protestujících rozehnala slzným plynem a omračujícími granáty, informovala agentura AFP.

Protesty v Minneapolis, opakovaně prorůstající do násilností, trvají již pátý den. Vypukly v reakci na smrt Afroameričana George Floyda, který v pondělí zemřel v důsledku policejního zásahu. Demonstrace proti policejní brutalitě se v průběhu týdne rozšířily do mnoha dalších amerických měst.

Policisté a příslušníci Národní gardy dosud podle AFP vůči protestujícím v Minneapolis nezasahovaly ve snaze vyvarovat se dalšímu prohlubování napětí a také vzhledem k jejich původně malému rozsahu. Postupně však sílí hlasy volající po ráznejších zásazích vůči osobám páchající násilí a výtržnosti.

.

Americký prezident Donald Trump v sobotu odsoudil násilnosti v Minneapolis jako dílo “výtržníků rabovačů a anarchistů”. Podle Trumpa takové činy poškozují památku George Floyda, jehož smrt označil za “velkou tragédii”.

Šéf Bílého domu také vyjádřil přesvědčení, že vůči násilníkům se musí postupovat rozhodně. “Nebudeme si hrát,” komentoval Trump nasazení příslušníků Národní gardy na ulicích Minneapolisu.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...