19.5.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Proč svět ignoruje vraždu Tommyho Lindha?

Sdílejte článek:

FILIP VÁVRA

Už je to takové klišé, ale stále pravdivé. Představte si situaci, že by ve Švédsku nějaký nacionalista zavraždil migranta. Zpráva o tomto činu by okamžitě proběhla celým západním světem, a kdekdo, včetně vysoce postavených politiků, by se předháněl v odsouzení tak hanebného činu. Tak už to prostě bývá. A pak si představte situaci, že se africký migrant ve Švédsku pokusí znásilnit čtrnáctileté děvče. Na chvíli je zastaven mladým švédským nacionalistou, který se mu v tom pokusí zabránit, ale migrant Švéda zavraždí, a znásilnění dokončí. Nakonec si to ani nemusíte představovat. To se skutečně stalo. Ale slyšeli jste o tak hanebném činu odjinud, než z alternativních médií?

Švédská média se o případu zmiňují, ale jako obvykle, bez detailů. Tak jako zde Švédská televize. Ta informuje o tom, co se stalo, ale už ne o tom, kdo byl pachatel, a kdo byli oběti.

Co se tedy stalo? Skupinka Afričanů se vetřela na párty mladých lidí. Jeden z Afričanů se pokoušel znásilnit čtrnáctiletou dívku, která byla na párty přítomná. Tomu se pokusil zabránit teprve devatenáctiletý Tommie Lindh. Afričan znásilnění přerušil a Tommieho ubodal nožem. Pak znásilnění mladé Švédky dokončil.

Pro dnešní Švédy není typické, aby se vměšovali do trestných činů, které páchají migranti. Za prvé jsou vychováváni v tom, že migranti jsou vždy oběti, a za druhé jsou švédští chlapci vychováváni jako dívky. Chce to skutečného Švéda, aby se chlap choval jako chlap. A Tommie byl švédským nacionalistou. Udělal to, co je správné. A stálo ho to život.

Média a všelijací aktivisté budou nyní postupovat podle obvyklé taktiky. Nejprve budou mlčet. A pak přijdou s vlastní verzí události, kdy čin znásilnění a vraždy bude umístěn do pozadí, a v popředí bude osoba Tommieho, kterého zabila jeho nenávist. Nebo tak něco.

Přitom případ Tommieho je téměř učebnicovým příběhem hrdinství. Už nyní je ve své zemi legendou.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...