19.4.2020
Kategorie: Společnost

Všechna prasata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

blogerzieCitát z bestseleru George Orwella Farma zvířat mně napadl v souvislosti s porážkou prasete v restauraci hradního kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech. Byl to drzý, arogantní a cynický výsměch všem lidem.

Kancléř Mynář má průšvihů více, nelegální výstavbu rybníku bez stavebního povolení v již zmíněných Osvětimanech a také podezřelé okolnosti nákupu vily v Praze. Teď ještě porušil pravidla nouzového stavu, když ve své hospodě Srub uspořádal zabíjačku se šesti lidmi. Je v tom velká drzost, pan kancléř dal jasně najevo, že pro něho pravidla neplatí a on je něco víc než ostatní lidé.

Před časem zveřejnila média zprávu, že v restauracích, tuším, že v Brně a Olomouci, se sešli známí a příbuzní provozovatelů. Popíjeli, pokuřovali, zkrátka, jak se to v hospodách dělá. Přijela tam policie, party rozpustila a přítomným rozdala pokuty. Nezabrali výmluvy přítomných, že se jedná o soukromé posezení. Majitelům oněch podniků hrozí milionové pokuty. Inu zákon byl porušen, a tak musí přijít trest. Ovšem předpisy dostaly na frak i v Osvětimanech, a já doufám, že také bude trest. V právech a povinnostech jsme si snad všichni rovni.

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský patří k příznivcům prezidenta Miloše Zemana. Je ale na něm sympatické, že umí být k hlavě státu i kritický. Kdysi v jednom rozhovoru, už nevím pro jaké médium, prohlásil, že Zeman by se měl zbavit lidí jako Mynář, Nejedlý a Ovčáček. S tím naprosto souhlasím, Obávám se však, že Zemanovi papalášské manýry jeho podřízených nevadí.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 3,39 out of 5)
Loading...