19.3.2020
Kategorie: Kultura a tipy

Jak obléci miminko do kočárku, šátku nebo nosítka? Prim hrají přírodní funkční materiály, jako je merino

Sdílejte článek:

Nošení dětí v šátku nebo ergonomickém nosítku je mezi rodiči stále populárnější. Úzký kontakt břicho na břicho naplňuje u dítěte i rodiče potřebu blízkosti a lásky, ale také vytváří docela dost tepla. A tak mnohé maminky přemýšlí, jak miminko obléct, aby mu nebylo horko. Řešením je dětské funkční oblečení – vyrábí se už od úplně malinkých velikostí. Toto oblečení využijete i na delší cesty v autosedačce a samozřejmě i na procházky s kočárkem.

Pro dítě samozřejmě chcete to nejlepší a nejčistší, proto první volbou většiny maminek jsou přírodní funkční materiály. Od látky, do níž oblékáme své děťátko, obvykle požadujeme, aby byla příjemná na dotek, neobsahovala škodliviny, odváděla pot a větrala, zimní oděv musí také hřát. Službu udělá jemná bio bavlna, jejíž hlavní předností je, že saje pot, nijak dítě neomezuje v pohybu a je příjemná na tělo.

Merino je král přírodních funkčních materiálů

Funkční látky ale mají ještě další vlastnosti navíc, proto je také zkušené maminky do šátku a nosítka doporučují.

Oblibě se těší bambus nebo hedvábné příměsi, perfektním řešením je pak merino. Tento materiál má výhody vlny, která je dokonale funkční látkou. Odvádí pot a dítě tak zůstává suché, v chladnu hřeje a v horku chladí, ale současně je velmi jemné i k dětské pokožce.

Protože se přizpůsobí svému okolí, je vynikající právě při nošení dětí, protože tělíčko miminka se zahřívá o mámu a potřebuje větrat, zatímco nožičky a hlavička jsou venku a chceme je tedy zahřát. Merino zvládne obojí.

Jaké kusy merino oblečení pro miminka se do základní výbavy určitě hodí:

Bonusem, který každá maminka také ocení, je, že neváže pachy. Oblečení vašeho miláčka nebude cítit potem a můžete jej prát méně často, než jiné materiály. Což je v situaci, kdy je každá minuta drahá, potěšující.

Nejen funkční, ale i praktické

Dětské merino oblečení je díky velmi tenkým vláknům mimořádně příjemné na nošení, dá se vzít přímo na tělo, aniž by citlivou kůži dráždilo.

Další výhodou merino oblečení pro děti je jeho velká variabilita. V e-shopech najdete spoustu krásných barviček a střihů.

A vydrží déle, než běžné body. Znáte ty kousky, co prostě rostou s vaším dítětem? Merino body k nim bude s největší pravděpodobností patřit. A výrobci tomu ještě napomáhají tím, že často přidávají více řad patentků nebo extendory, které umožní posun velikosti u bodýček, na tepláčcích obvykle najdete náplety, které umožní postupné prodlužování velikosti.

Není divu, merino pro děti je jistou investicí a nikdo nechce, aby z takového oblečení dítě hned vyrostlo. Ze všeho nejméně samotné děti, které si svůj merino kousek často oblíbí tak, že se ho nechtějí vzdát, ani když z něj vyrostou.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...