Migrace: „Svázaný“ řecký policista, mediální hyeny už čekají. Mezi Západem a V4 se spustila sametová opona, říká Robert Troška, autor knihy Mračna nad Evropou

Sdílejte článek:

ROZHOVOR/ROBERT TROŠKA

  • Na řecko turecké hranici se snaží do Evropy dostat násilím migranti ze zemí Blízkého východu. Myslíte si, že to Řekové zvládnou?

V současném stavu je situace nezvladatelná. Problém není v počtu migrantů, jak se nám média snaží prezentovat, ale v limitech použití silových prostředků, které má řecká pohraniční stráž posílená o armádní složky k dispozici. Dnešní legislativa je navíc omezuje konat.

  • Jak konkrétně?

Na nelegální migranty se stále hledí jako na oběti a tomu se přizpůsobuje i legislativa. Podle rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva (ESLP) z roku 2017 je vytlačování uprchlíků na vnějších hranicích EU protiprávní!

Jedná se o porušení článku 4 protokolu 4 (zákaz kolektivního vyhoštění) a článku 13 (právo na účinný opravný prostředek) Evropské úmluvy o lidských právech. Jinak řečeno, pokud chce navrátit řecký policista zpět migranta, který se násilně prodral a ocitl se půl metru uvnitř ostnatého drátu, je navracení zpět podle Evropského soudu pro lidská práva protiprávní. A to se bavíme jen o jednom z rozhodnutí a mezinárodních úmluv, které paralyzují účinnou obranu vůči nelegální migraci. Proto mají pravdu soudruzi ředitelé politických neziskovek, že Řekové porušují mezinárodní úmluvy. Musí, jinak by se nemohli bránit.

  • Je nějaké řešení, jak z toho ven?

Ano, ty úmluvy, nejrůznější Globální pakty a výše uvedená rozhodnutí zrušit a „spláchnout“, jejich hodnota odpovídá toaletnímu papíru. Samotnou Ženevskou úmluvu upravit, vznikala po 2.světové válce a je dnes už neaktuální. Jenže tím berete politickým neziskovkám bič, kterým mohou současné vlády vydírat a zeslabujete jejich moc. A to nikdy nebudou chtít dovolit.

  • V posledním rozhovoru jste řekl, že je jen otázkou času, kdy Evropu zachvátí nový druh „vlny solidarity“. A na to politické neziskovky i mainstreamová média čekají. Evropa musí být na tento moment připravena. Je připravena?

Není a současná řecko turecká krize to jen dokazuje. Potentáti z EU přijeli do Řecka zapózovat až ke hranici a zase odpeláší do bruselského teplíčka. Za uplynulých 5 let se nepostavil na řecko turecké hranici žádný plot, ten ¾ metru vysoký žiletkový drát je spíše k smíchu, zabrání v nelegálním přechodu hranic maximálně tureckým králíkům.

Nelegální migranti ve spojení s médii využívají malé děti jako beranidlo pro citové vydírání většinové populace na Západě. Televizní štáby jsou už připraveny. Divadlo může začít. Mediální hyeny již jen čekají na chybu řeckých policistů nebo osobní tragédii končící smrtí dítěte, aby mohly zopakovat hysterii z roku 2015, kdy na základě fotky utonulého chlapce Alana se spustila obří migrační vlna.

Takže dnes řeckou vládu EU verbálně i finančně podporuje, ale jakmile se média postaví za migranty jako v roce 2015, otočí se jak korouhvičky.

  • Komisařka Rady Evropy pro lidská práva Dunja Mijatovičová včera prohlásila, že na řecko-tureckých hranicích panuje kvůli příchodu tisíců utečenců humanitární krize. Ve svém vyjádření zároveň vyzvala Turecko, Řecko a další země, aby okamžitě přijaly opatření, jež zabrání dalšímu zhoršování situace.

Jaká humanitární krize? To je normální invaze spontánně vyvolaná, ale řízená tureckými bezpečnostními složkami. Všimněte si toho slovníku paní komisařky, humanitární krize, přijmout opatření. Když se vloupá k paní komisařce 10 násilníků, kteří se rozhodnou v jejím domě bydlet, bude taky mluvit o humanitární krizi? A mimochodem, Turecko opatření přijalo, přesunuje desetitisíce migrantů k řecké hranici a myje si ruce.

  • Myslíte, že nezvládnutá situace na řecko turecké hranici může zažehnout další rozkol mezi V4 a státy tzv. pevného jádra EU?

Migrace je jen nejviditelnějším rozdílem mezi V4 a bruselskou aristokracií. Na Západ od našich hranic se spustila sametová opona a za ní žijí sametoví disidenti. Už se za ty nesprávné názory nezavírá, už nejsou vykonstruované procesy, nyní funguje perfektně autocenzura.

Máte jiný názor na migraci, bezuhlíkovou neutralitu nebo LGBT komunitu? Nebo dokonce jste přesvědčeni, že rodinu tvoří muž se ženou a dětmi? Tak to jste si na Západě dovolili moc. Jste označeni za krajně pravicového extrémistu.

A navíc kritizujete islám a uvádíte pravdivé nezfalšované statistiky poukazující na raketový nárůst kriminality související s růstem muslimské populace? Pak jste označeni za fašistu kříženého s rasistou.

  • A konkrétně?

Stateční lidé na Západ od našich hranic musí snášet sociální a finanční perzekuci. Jakmile na progresivní témata máte jiný názor, jste onálepkováni a vyloučeni z diskuze. Jste na okraji společnosti. Klasickým příkladem jsou nezávislá vydavatelství, příklad za všechny je německé vydavatelství Manuscriptum, které vydalo také knihu exprezidenta Václava Klause a podobně konzervativněji laděné tituly. Jsou v médiích neustále napadáni a označováni za krajně pravicové. Nejznámější je kauza knižního veletrhu ve Frankfurtu v roce 2017, kde těmto nezávislým vydavatelům chtěli zakázat účast.

Známé jsou také případy vědců, kteří se rozhodli poukázat na nesrovnalosti klimatického alarmismu. Byli v drtivé většině z institucí odejiti nebo se jim zastavily granty.

Právě tyto statečné lidi bychom měli podporovat. Měli by cítit podporu ze zemí V4.

  • Moc optimismu události posledních dnů nepřinášejí. Nezbývá než pasivně přihlížet?

Naopak, měli bychom vyvinout maximální úsilí pro záchranu Evropy. Nejakutnější pomoc nyní potřebuje Řecko, jak materiální tak mezinárodní. Řekové a jejich vláda nyní od nás a dalších států musí cítit podporu.

Anotace_pod textem_2-1

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...