25.1.2020
Kategorie: Politika

Pomstychtivost Hradu nezná mezí

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKANáš moudrý pan prezident nezapomíná. To dokázal už několikrát. Mstivost není vlastnost, která by ho ctila. Ale v jeho věku už nelze očekávat změnu. Opět se předvedl.

Článek Ferdinanda Peroutky “Hitler byl gentleman”, o kterém náš láskyplný pan prezident tvrdil, že ho viděl vlevo dole, nebyl nikdy nalezen, a to ani vpravo nahoře. Vnučce Ferdinanda Peroutky Terezii Kaslové se pomlouvání dědečka nelíbilo a podala na prezidenta žalobu.

 

Po mnoha soudních kolech a letech přetahování to v podstatě dopadlo tak, že byla soudy poučena, že pan prezident je nežalovatelný a soudila se s ministerstvem financí. Pan prezident přesto vstoupil do sporu dobrovolně jako vedlejší účastník řízení. Spor se zvrhl z teze, zda prezident mluví pravdu, v podstatu, zda veřejný projev prezidenta je nesprávný úřední postup, za který odpovídá ministerstvo. Prostě český právní kocourkov.

Proti paní Kaslové byla nasazena armáda všech možných státních i nestátních právníků. Paní Kaslová spor prohrála a odvolala se. Odvolala se i prezidentská kancelář a to kvůli nespokojenosti s výší nákladů, které má paní Kaslová platit prezidentské kanceláři za náhradu za právní zastoupení. Zdůvodnění, je bohužel šílené, slovy advokáta Marka Nespala, který prezidentskou kancelář zastupuje:

“Z pozice vedlejšího účastníka se jedná o takzvané školné, aby si každý rozmyslel, jestli si skutečně bude dělat z prezidenta trhací kalendář a bude ho žalovat i tam, kde zjevně žalován být nemůže.”

Je to jasné. Prezident si může dělat a říkat co chce. A komu se to nelíbí a ozve se proti tomu, tak bude navíc “vyškolen”. Je zřejmé, že kdybychom žili o pár století dřív, tak by se to školné odehrávalo na mučidlech. Tak vládli středověcí panovníci a tak se “soft” u nás vládne dnes.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 2,51 out of 5)
Loading...