2.1.2020
Kategorie: Politika

Filipika o hůlce Harryho Bureše

Sdílejte článek:

 

MAFI

Donesly se ke mně čáry máry. Z pozůstalosti tvůrce průsmyku. Ťokova průsmyku vulgo D1. Jak rozprostit dálniční síť bez nezbytných investic, kterých se za ANOvlády nedostává. Tedy jak můj dědeček pravíval, nabrousíme tužky a ten pětiletý plán splníme i kdyby most nestál aneb papír a snění snese pravda vše. Leč kreativní způsoby v podobě informačního věku mají své kouzlo. Zavedeme Mýto na 900 km silnic 1 tříd a nové dálnice jsou na světě. Jak elementární milý poplatníku. Plať více za horší státní služby.


Služby státu jsou na výši, skoro jak ve Švýcarsku. Hlavu si mohla ukroutit tetka Sóralová. Vyslechla několik projevů. Tři státní a jeden státnický v řeči, kterou perfektně ovládá. Slovenštinou s lidským přízvukem. Stréc Jencek pozastavil tetce kroucení poukazem na kouzelnou hůlku, které se nejvyššímu mezi lháři nedostává a zasmečoval, že už si toho dotační zloděj povšiml a národu se za snění omluví. Vezme to přes rodnou zem, pomaže přes Ukrajinu a zažádá o azyl na Krymu. Je tam prý hezky, bezpečno a nevydávají zloděje, lháře a křivopřísežníky. Omlouvám stréca neb hladina novoročního alkoholu byla na hranici blouznění. Tetka Ózká, by téma nezapadlo, hrubě Jencka urazila, porovnávajíc jeho alkoholové snění se sněním hornouherského estébáckého synka, komunistické výroby. Tetka Ólická nezvolala heuréka nýbrž něco o kladivu, srpu a hlavičce hřebíku a obohatila naši návesní společenství o poznatek, že obmyšlený dával pozor v hodinách marxleninské výchovy. Ovšem mylně sní a domnívá se, že on je LID. Ergo všechna moc a výrobní prostředky patří LIDU.

Lidé jsou ovšem zaneprázdněni dobrem jež se na ně v několika vlnách valí počínaje novým rokem. Ministryně přes finační dobro a hájení zájmů firem co nikomu nepatří uvrhla na nás tolik dobra, že jsem si to snad ani nezasloužila, míní tetka Křópalová. Už nyní valorizace důchodů nepokryje zvýšení cen energií a základních potravin nevalné agrofertní kvality a to je počátek roku. Navíc slyšela z dobře informovaných tamtamů, že po zdražení služeb dovršením bůhvíkolikaté vlny EET a odchodem služeb v ústrety pracovního úřadu se pro velký úspěch chystá upgrade zákona o EET. Vznikne zákon o EET na EET. Vzhledem k jistým potížím při regulaci BONZAČKY přichází revoluční daňová myšlenka. Každý ocejcovaný přístroj s unikátním fiskálním kódem bude propojen s novým, dražším unikátním fiskálním kódem zákazníka, by finační úřad měl přehled nežije-li si zákazník nad poměry. Pořízení nařízeného přístroje jdou na vrub podnikatele a případná zjištění žití si nad poměry zákazníka uhradí s příslušným penále podnikatel. Z výnosu se pokryje SNĚNÍ. Možná i dětské hřiště či sanitní vůz bude.

Bude i nová ANOPRESSFERTNÍ komise. Úřad mající jediný cíl. Hledat a najít kouzelnou hůlku. Přetěžký úkol, kdy úřad bude mít právo nasadit pro JEHO zájem naše životy. Hůlka je to poslední co může zachránit našeho dobrodince. S její pomocí nechá zmizet audity i s auditory, neholdingové komisaře EU, neholdingově smýšlející sudí, státní zástupce, policejní vyšetřovatele a novináře, „Bakalovy“ první, ČT druhou bo naopak, opozici a Milionového Mikuláše. Jen pana Kalouska si ponechá v záloze, kdyby hůlce došel dych.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,64 out of 5)
Loading...