21.12.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Rudá autorka Harryho Pottera se zastala ženy kritizující transgenderismus

Sdílejte článek:

FILIP VÁVRA

Málokdo J.K.Rowling zapomene její dosavadní politické postoje, které ji spolehlivě řadí do levicové části politického spektra. Nelze zapomenout její podporu imigrantům v roce 2015, ani petici, která požadovala, aby je tato milionářka ubytovala na svých pozemcích. Neúspěšně. Za fakt, že se nyní zastala ženy vyhozené za kritiku transgenderismu, jí sice patří dík, ale to je vše. A co se tedy stalo?

Britský soud přes pracovní právo podpořil společnost, která se rozhodla vyhodit ženu kritizující transgenderismus. Ona žena, Maya Forstater, prohlásila, že tvrzení muže, že patří k opačnému pohlaví, ve skutečnosti jeho pohlaví nezmění. Soud pak ve skutečně inkvizitorském duchu vydal následující rozhodnutí:

“(Maya Forstater) je absolutistická ve svém pohledu na pohlaví, a je základním komponentem jejího přesvědčení nazývat lidi takovým pohlavím, které pokládá za vhodné, i když to útočí na jejich důstojnost a/nebo vytváří ohrožující, nepřátelské, degradující, ponižující nebo urážející prostředí. Takový postoj není v demokratické společnosti hoden respektu.”

Rozhodnutí soudu dovolilo zaměstnavateli Mayu vyhodit z práce, ale ta nyní získává podporu ze strany mnoha žen, které se obávají ohrožení ženských práv založených na uznání biologických rozdílů mezi mužem a ženou.

A právě Rowling na její podporu zveřejnila tweet:

Oblékejte se jak chcete. Nazývejte se jak chcete. Spěte s jakýmkoliv souhlasícím dospělým, kterého budete mít. Žijte život jak nejlépe umíte v míru a bezpečí. Ale vyhazovat ženy z jejich práce za prohlášení, že pohlaví je skutečné? #stojímzamayou #totonenícvičení

Rowling v podstatě zopakovala definici homosexualismu, respektive transgenderismu, kterou dříve popsal prezident Václav Klaus. Do chvíle, kdy se vy homosexuálové či transgendeři chcete jen producírovat po ulici s někým vám podobným, všem je to srdečně jedno, a nikoho to moc nezajímá. Ale ve chvíli, kdy nám své manýry budete vnucovat zákonem, a nutit nás k tomu, abychom vás povinně respektovali a milovali, nedosáhnete ničeho jiného, než přesného opaku. A nepomohou tomu ani vaši spojenci v technologických monopolech typu Google a Facebook, ani vaši úderníci za lepší zítřky v soudních talárech.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,65 out of 5)
Loading...