23.10.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Letadla OSN z Afriky přivážejí migranty přímo do Německa

Sdílejte článek:

MIKE/VOE

Mezinárodní organizace pro migraci (IOM), která je součástí  Organizace spojených národů oznámila „vůbec první“ charterový let, který přepraví africké migranty přímo do Německa. Další lety jsou již naplánovány.

V úterý twitterový účet IOM z Etiopie radostně zveřejnil videoklip ukazující 154 somálských „uprchlíků“ přicházejících na letiště Kassel ve spolkové zemi Hesensko.

Titulek tweetu zní: „Stalo se to! V mezinárodním charterovém letu FIRE EVER OSN z Etiopie odletělo 154 uprchlíků z Addis Abeby do Kassel Německa v rámci německého programu přesídlení. Druhý let je naplánován k odletu v polovině listopadu s dalšími 220 uprchlíky.“

Zvláštní styčná kancelář Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v Addis Abebě v Etiopii rovněž vydala  tiskovou zprávu, která popisuje první skupinu migrantů, kteří jsou přesídleni,  a taktéž nastínila širší schéma.

Tisková zpráva zní: „Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v Etiopii uspořádala v úterý svůj první mezinárodní charterový let přepravující 154 somálských uprchlíků, kteří mají být usídleni v Německu. Skupina pobývala v uprchlických táborech Jijiga a Dolo Ado v jižní Etiopii. Zahrnovala 63 mužů a 91 žen, z nichž 47 bylo nezletilých.“

 „IOM podporuje německý program pro znovu-usídlování v jejich úsilí o přesídlení 500 uprchlíků žijících v Etiopii do Německa od března. Toto úsilí je úzce koordinováno s Agenturou etiopské vlády pro uprchlíky a navrátilce (ARRA), Agenturou OSN pro uprchlíky (UNHCR) a federální vládou Německa.“

V tiskové zprávě se rovněž uvádí: „Dalších 220 uprchlíků odjede do Německa druhým letem IOM v polovině listopadu.“

Operační důstojník IOM pro etiopii Milun Jovanovic řekl: „Je důležité, abychom usnadnili hladké přesídlení uprchlíků zajištěním bezpečné dopravy.“

“Jsme rádi, že uprchlíci si tento usnadněný charterový let užili od odletu do cíle, aniž by čelili problémům,” dodal Jovanovic.

V loňském roce poslanec Leif-Erik Holm z Alternative for Deutschland (AfD) zjistil, že téměř 30 procent „žadatelů o azyl“ přijelo do Německa letadlem, uvádí Junge Freiheit.

Vzhledem k tomu, že lety OSN s názvem „Uprchlíci pro přesídlení“ nyní oficiálně odlétají přímo z Afriky do Německa, pravděpodobně se tento podíl 30 procent výrazně zvýší.

Zdroj: Voice of Europe

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...