18.8.2019
Kategorie: Politika

Moudře vládne náš moudrý pan prezident

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKAA už ho podporuje asi 57% našich spoluobčanů. Věci dělá tedy dobře, většině z nás imponuje. Dělejme to jako on. Někomu něco slibte, pak neplňte a odkažte se na slova našeho moudrého pana prezidenta: jenom idiot nemění své názory.

Premiér Zeman v roce 1998 k prezidentu Havlovi, když mu nechtěl jmenovat tři ministry (jenom mimochodem z důvodu jejich minulosti jako agentů Státní bezpečnosti): „Jak by se pak šéfové koaličních stran tvářili na to, kdyby jim někdo tyto ministry kádroval. Pokud jde o jakési personální veto, tak se domnívám, že by bylo v rozporu s citovaným článkem 68 ústavy.“

O 19 let později prezident Zeman ústy svého mluvčího na adresu kandidáta ČSSD Michala Šmardy na post ministra kultury: „Prezident republiky Miloš Zeman konstatoval, že pan Michal Šmarda se nikdy nezabýval problematikou české kultury. Z tohoto důvodu není odborně kompetentní pro výkon funkce ministra kultury České republiky.“ A odmítl ho jmenovat.

Prezident Zeman nominoval Aleše Gerlocha na ústavního soudce. V Senátu pan Gerloch dostal 19 ze 64 hlasů. Takový propadák se vidí zřídka. Ale proslýchá se, že náš moudrý pan prezident ho chce nominovat znova. Když se na to dotázal Český rozhlas tak od hradní kanceláře dostal jasnou odpověď:

Mluvčí pana prezidenta Ovčáček sdělil že na tento dotaz nebude odpovídat, protože má dovolenou. A dovolenou má i prezident republiky, proto též odpovídat nebude.

Ještě ten samý den ale dovolenou zřejmě pan prezident zapomněl, protože potřeboval sdělit, že toho Šmardu tedy nejmenuje pro jeho nekompetentnost v kultuře.

Já být v roli ČSSD tak našemu moudrému prezidentovi tedy předhodím kandidáta opravdu kulturně zdatného, který má v oboru dlouholetou praxi. Nabízí se bývalý dlouholetý ředitel Národní galerie pan Jiří Fajt, který je momentálně bez angažmá, tedy volný. Aspoň bychom se od našeho moudrého pana prezidenta dozvěděli, jaký další důvod pro nejmenování lze vymyslet. A preference by mu zase o pár procent stouply.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 2,68 out of 5)
Loading...