15.8.2019
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Paranoia

Sdílejte článek:

SHP

Každý den, ať už u snídaně či navečer, si na chvíli otevřu compost a projdu co že nového na tom našem krásném světě. Pravda, 90% všeho jsou donekonečna omílané nesmysly z místního žabomyšího rybníčku, bez kterých se snadno obejdu. Nicméně obecně se zdá, že hlavními tématy jsou dnes v Evropě migráčci a různé zelené běsnění. A je toho tolik, že už jednoho popravdě napadají hodně paranoidní myšlénky.

Zaprvé: Všechno je to jen jakýsi uměle živený nesmysl, kouřová clona vypouštěná místními bankéři a dalšími miliardáři, aby měl prostý lid o čem krafat a nepřemýšlel o tom, že ekonomický svěrák se pozvolna utahuje, že z každého hřebíku za korunu který vyrobíš jde už pomalu 95 halířů do kapsy nosnému šmejdovi a všem ostatním zúčastněným tak zbývá k rozdělení pouhých zbylých pět. Nejbohatší stále více bohatnou, ostatní pomalu ale jistě chudnou. Dozajista není třeba aby si právě tímhle hlavně mladí namáhali hlavičky, že. Pěkně makejte, flexibilně a iniciativně poskakujte, nadšeně hýkejte nad přitroublými „benefity“ – a pak si klidně kdákejte nad veganským blafem, letecky přepraveným z Thajska, o Grétě, uhlíkové stopě a tak. Hlavně nerejpejte do našich zisků, troubové.

Bonus? Miliardy z veřejných peněz, čerpaných pod záminkou vývoje „zelených“ technologií se firmám dozajista hodí. Že výsledky nemusí mít s čímkoli nazelenalým společného ani fň? Že může jít třeba o vylepšení různých automatizačních procesů s cílem dalšího zvýšení zisků pánů miliardářů, na což „dojedou“ právě dnešní zapálení mladí demonstranti? Neříkejte…

Za druhé: Všechny ty „zelené“ a pašeráky černoušků platí Rusové a Číňani se shovívavým souhlasem Amíků, a mohou se smíchy potrhat jak jim na to naivní Evropánci skáčou. Protože měl-li by být směr vývoje EU opravdu takový, jak ze „zaručených zpráv“ plyne, nebude trvat dlouho a již zmíněný hřebík vyrobený „ekologicky“ v EU bude stát stovku, zatímco ten „neekologický“ z Ruska nebo Číny dvacetník včetně dopravy přes půl světa. No, a protože živení statisíců osmahlých povalečů též není zadarmo, lze si snadno domyslet, jakému že z výrobků dá náhle zchudlý Evropánek přednost, byť by byl zelený od hlavy až k patě. Prostě mu nic jiného nezbyde.

Že to jde ohlídat předpisy, zákony, cly..? Hmm, tak to aby byla polovina obyvatelstva úředníky, policajty, celníky a jinými biřici.. – a platit je bude kdo? A z čeho? Takového otrhaného drába s prázdným žaludkem si každý malý čínský pašeráček koupí za housku se salámem, v nejhorším pak přihodí otýpku sena pro jeho vychrtlého služebního osla, že.

Ale vážně si myslíte, že si miliardáři dovolí přicházet takhle naivně o své zisky? Buď už jsou degenerovaní jako středověká šlechta, nebo prostě ne – a pak platí varianta „zaprvé“…

Za třetí: Je to tak nějak napůl. A pak jde o věc velmi dočasnou, v lepším případě podobně jako hnutí Hippies v USA. Peněz je dost, vše funguje, tak se tedy bavme. Leč všechno má svůj konec. Znuděná miliardářská dcerka, projíždějící se dnes na soukromém parníčku kolem Lybijských břehů najednou zjistí, že uřvaná banda po zuby ozbrojených černých hadrářů, tábořících ve stanech před tatínkovou luxusní vilou, není to pravé ořechové. Že drkotání elektromobilem na rodinnou residenci ve Španělsku trvá měsíc, pokud zrovna nevyhoří baterky. A co nejhůř, zisky taťkových firem povážlivě klesají, na další diamantový náhrdelník najednou nějak není. Postěžuje si tatíkovi, ten dá řeč s kamarády, a ejhle. Nekonečný proud prachů různým „neziskovkám“ zčistajasna vyschne, čárymáryfuk se objeví řada vědeckých studií že ten benzín vlastně není až tak špatný, že jakési oteplování je dílem přírody, jde vlastně o zcela přirozený cyklus.

A lze jen tiše doufat, že nenastane případ horší, a posledním krokem nebude zmrtvýchvstání jakéhosi rakouského frajtra s knírkem. Pak bych zvážil jakýkoli pobyt na sluníčku, ono to opalování nemusí být úplně nejlepším nápadem. Protože vyholení hoši ze „Schutzstaffel“ většinou neoplývají přílišnou inteligencí, jejich rozlišovací schopnosti bývají na úrovni postiženého mloka. Pojede to jedním vrzem jak namydlený blesk.

Je totálně paranoidní domnívat se, že právě o tohle někomu ve skutečnosti jde? Totalitní megastát, kde pár boháčů neomezeně vládne miliónům otroků, to musí být pro určitý typ „elit“ fascinující myšlénka. A prvním krokem ke vzniku totality bylo vždy vytvoření široké masy pekelně nasraných chudých lidí, trpících pocitem ohrožení vlastní existence. Má snad někdo pocit, že právě k něčemu podobnému v dnešní době tak nějak plíživě dochází..?

Za čtvrté: Celý předchozí text není ničím víc než snůškou paranidních žvástů. Skutečnost je mnohem prostší. Tato přežraná společnost prostě překročila svůj zenit a je zcela v rámci přírodních zákonů na cestě k úpadku. V horším případě vyhynutí.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 3,92 out of 5)
Loading...