27.7.2019
Kategorie: Kultura a tipy

Ideální investice? Zkuste zlato a stříbro

Sdílejte článek:

Do čeho investovat, abyste se nezavázali na dlouhé roky dopředu, a přesto mohli profitovat ze slušného výnosu? Tohle zajímá snad každého, kdo má trochu peněz nazbyt. Odpovědí by podle všeho mohly být investiční zlato a stříbro.

Investovat do drahých kovů je dnes podobně jednoduché jako si založit spořicí účet. Také to zvládnete z domova a nepotřebujete k tomu nic speciálního. Zlaté cihly a mince už doma dávno nemají jen podnikatelé a zbohatlíci, investice do zlata a stříbra jsou otevřeny všem. Nemalou měrou se na tom v ČR podílí společnost AuPortal.

Investiční stříbro a zlato nakoupíte v e-shopu

Společnost AuPortal provozuje internetový obchod, kde si prostě vyhlédnete zboží, objednáte a ono vám přijde až domů. Princip je úplně stejný, jako kdybyste objednávali cokoliv jiného. Případně, pokud byste toužili po pár dobrých radách, se můžete vydat do kamenných prodejen v Praze a v Brně. Ochotný personál vám v začátcích investování do zlata a stříbra pomůže.

Nemusíte zůstávat jen u slitků

Většina lidí si zřejmě při čtení tohoto textu představí investiční zlaté slitky – tedy zlaté cihličky, které se vyskytují ve filmech. Skutečně si takovou domů lze pořídit, ale pokud vás zajímá i umělecká hodnota, zaměřte se spíš na investiční mince. Jejich cenu určuje nejen hmotnost a ryzost, ale i motiv. Pokud se vám podaří koupit nějakou minci ze série vydané v malém počtu kusů, získáte unikát, za nějž vám budou sběratelé ochotni zaplatit vysokou částku.

Propadněte sérii African Wildlife

Koneckonců možná se i vám zalíbí sbírat mince. Velmi povedená je například série African Wildlife, letos byla k 15. výročí vydána stříbrná mince se slonem africkým. Mince, která stojí 999 korun, bylo vyrobeno pouze 15 000 ks pro celý svět. Jednou po ní tedy může být velká poptávka.

Mimochodem společnost AuPortal nabízí také výkup stříbra a zlata. Svoje drahé kovy lze tedy kdykoliv proměnit zpět na peníze. A to na vyšší částku, než za jakou jste je pořizovali. Hodnota zlata a stříbra dlouhodobě roste. Dává to smysl, protože jejich zásoby se tenčí.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Loading...