16.7.2019
Kategorie: Společnost

Kapitánka Sea-Watch 3 Racketeová se mi jeví jako neskutečně hloupá

Sdílejte článek:

ZBYŠEK HLINKA

Soudím samozřejmě pouze z výroků, které jsem se dočetl na našich webech o jejích prohlášeních poskytnutých bulváru. Připouštím tedy možnost, že se jedná o výroky překroucené, ale….

V článku Za krizi v Africe jsou zodpovědní Evropané, tvrdí kapitánka Sea-Watch 3 se v souvislosti s uprchlíky v Libyi píše:

„Musíme ty lidi odtamtud dostat,“ řekla německému bulvárnímu listu Bild Racketeová. „Musíme jim okamžitě pomoci v bezpečném přeplutí do Evropy,“ dodala.

Dejme si tento výrok do souvislosti s dalšími jejími výroky:

V libyjských uprchlických táborech podle 31leté kapitánky panují podmínky podobné těm v nacistických koncentračních táborech, libyjská pobřežní stráž se podle ní podílí na obchodování s lidmi.

Že by jí nedocházelo, že čím více lidí bude vozit do Evropy, tím více lidí se v naději na lenoráj bude hrnout do těch táborů? Tedy že vlastně přímo (sic!!!) podporuje obchodování s lidmi? Že čím víc lidí bude do Libye přicházet, tím víc jich v těch táborech bude trpět? Pochopila vůbec princip přímé úměry? Mám vážnou obavu, že není schopna domyslet důsledky svého konání. Pokud snad je, pak je vědomým pašerákem a pustě lže.

Kromě přijímání uprchlíků by měla Evropa podle německé kapitánky více úsilí vynakládat také na boj proti klimatickým změnám, aby tak zabránila problémům, které podle ní Afričany k útěku ze svých zemí nutí. „Emise oxidu uhličitého musíme dostat na nulu,“ řekla.

Ehm – co dodat k takové nehorázné hlouposti? Pojem fyzika jí nejspíš neříká vůbec nic. Pak je ale s podivem, jak může řídit loď. Pokud chce mít nulovou uhlíkovou stopu, nezbyde jí, než si pořídit plachetnici. Protože s naftovým motorem ta její kocábka zanechává nemalou uhlíkovou stopu. I když, k výrobě plachetnice jsou zapotřebí kovové nástroje, při jejichž výrobě se také uvolňuje CO2. Tedy se dostává do pasti, kterou si sama nastražila – nemá šanci vyrobit ani plachetnici, pokud chce opravdu nulové emise.

Co s takovou nebezpečnou osobou? Nejlépe zabránit jí v možnosti dále pašovat lidi do doby, než se dovzdělá a než se jí rozsvítí v té její kedlubně…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...