15.7.2019
Kategorie: Společnost

Možnosti budoucích prezidentských kandidátů 2023

Sdílejte článek:

TOMÁŠ G. MĚŠŤAN

Pravdoláska, ať už vybere kohokoliv, bude to klasicky zase jen namyšlený nabob…

Začalo to Švejnarem, který když přišel tehdy na hrad při volbách (tehdy jsem tam u těch voleb byl), tvářil se, že už to má v kapse a jeho arogance byla bezbřehá…byl, ovšem mylně informován…

Pak přišel kníže Schwarzenberg, který měl být tím pokračovatelem VH. V roce 2008 jsem s ním natáčel rozhovor a ptal jsem se ho tehdy, jestli by chtěl být prezidentem, řekl mně tehdy: “ani omylem, mám dost důležitější práce a nechci si tím kazit život”…za 5 let na to kandidoval, asi už neměl ty důležité věci na práci a život si kazit chtěl, ale nevyšlo to…

Další kandidát v roce 2018 Drahoš byl esencí tuposti, namyšlenosti a falešného přesvědčení o vlastní důležitosti. V podstatě byl jasným odrazem současného stavu pravdolásky.

Mainstream strany a jejich kandidáti

Jak na tom bude v roce 2023 ČSSD je asi jasné, takže jakýkoliv jejich kandidát nemá šanci.

Kandidát Demobloku, bude zjevně ten kandidát pravdolásky, někdo jako generál Petr Pavel, jehož považuju za trotla, který vůbec netuší o co jde… Piráti můžou překvapit nějakým svým kandidátem typu Eliška Wágnerová, Jiřina Šiklová, nebo další taková marnost…

Kandidátem ODS (mimo DemoBlok) může být šéf senátu Kubera, kterého mnozí považují za konzervativce, protože je “kuřákem”. Sorry jako, je to pro mě absolutně nedůvěryhodná osoba, která se hodí leda na to šéfování senátu, který je absolutně zbytečnou institucí. A ty jeho Muslice, to jen zpečeťují.

Nové & antisystémové strany

Jak na tom bude Babiš s ANO není dnes úplně jasné, ale přikláním se k tomu, že spíše dobře. Jestli bude chtít kandidovat na prezidenta je otázkou, šance by měl.

SPD – při vší úctě – pokud by chtěl Okamura kandidovat, byl by jen za blbce. Na parlament ještě stačí, že nikdy neměl vlastní myšlenku a vizi, se tam ztratí. Aspoň ty cizí myšlenky a vize, co používá, jsou ty, se kterými povětšinou konvenuji. Nicméně, Hrad není Sushi bar, sorry, ale na to nemá. Ani by se o to neměl pokoušet, není potřeba být ještě víc trapnej.

KSČM, to zjevně nemá koho do voleb vyslat a spíše se přikloní k někomu, kdo bude navazovat na linku Klaus – Zeman.

Trikolóra – ta bude podle mě mít co dělat, aby v roce 2021 prošla do sněmovny. Nesdílím nadšení jejich příznivců v tom, že budou mít více jak 25 % a budou sestavovat vládu. Takže jejich “možný” kandidát bude mít omezené pole působnosti a zcela jiné starosti.

Kandidáti mimo parlamentní strany

Otázka je, jak se k tomu postaví Václav Klaus senior. V roce 2023 už mu bude 81 let. Kromě toho, část hlasů konzervativní levice získá jen těžko.

Další kandidáti jsou dnes ve hvězdách, ale nikdo z těch “kašparů”, co se o to pokoušeli loni nemají šanci.

Jaromír Soukup se svojí TV Barrandov nějakou šanci má, ale byla by to jen znouzecnost a to opravdu není nutné…

Zemanovi se loni podařilo vysát hlasy napříč politickým spektrem, s nenávistí mainstream médií, politiků a komediantů v zádech a přesto vyhrál. Nepotřeboval k tomu žádnou vlastní silnou politickou stranu. SPO Zemanovci byli vždy jen spíše fanclubem, než politickou stranou.

Za 4 roky bude úřad prezidenta díky Zemanovi rozhodující politickou silou ve státě, takže ten kdo přijde po něm bude mít velké možnosti, pokud s tím bude umět pracovat.

Je absolutně důležité, aby to byl “náš” člověk, navazující na prezidentování Václava Klause & Miloše Zemana.

Já osobně několik tipů mám…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 3,52 out of 5)
Loading...