29.6.2019
Kategorie: Společnost

Asi nejsou zcela zdrávi

Sdílejte článek:

VIKTOR PONDĚLÍK

Evropská komise se prý rozhodla, že bude bojovat za zdraví svých obyvatel. A učinila tak přesně v duchu těch „nejlepších tradic“, jaké má. Tedy vzala více než rozumnou myšlenku, na jejím základě vymyslela „zlepšovák“ a už se s ním stihla i nadšeně pochlubit v médiích.

Na základě výzvy, již zveřejnila Evropská unie, má být podpořen zdravý životní styl našinců tím, že budou evropští výrobci lihovin na etiketách svých produktů povinně uvádět i jejich kalorickou hodnotu a přísady.

Na rozdíl od ostatních konzumovaných nápojů a potravin tu má doposud alkohol v tomto ohledu výjimku, ale s tím se prý má skoncovat. Protože „je to v obecném zájmu o zdravější stravovací návyky“ a Evropa je ohrožována obezitou.

A když se tak bude z každé láhve vědět, jakou má ten který alkohol nutriční hodnotu, bude lépe.

Obchodní organizace SpiritsEUROPE, zastupující národní a nadnárodní svazy výrobců lihovin, už přislíbila, že vyhoví, ovšem s výjimkou vína a piva (inu, asi platí ono okřídlené „pivo dělá krásná těla“ a z něj obezita nehrozí – haha).

Od letošního prosince tak budou zmíněné údaje na všech nových láhvích, na konci roku tedy asi na čtvrtině všech láhví a postupně na více a více procentech z nich.

A dvakrát ročně se budou signatáři z řad výrobců alkoholu a zástupci Evropské komise scházet a sledovat dopad a účinnost tohoto opatření. Tedy zřejmě budou hodnotit, o kolik jejich obyvatelstvo zhubnulo. Díky nápisům o kaloriích na láhvích o alkoholu.

Protože tloustnutí lidí (po alkoholu s výjimkou vína a piva) je zřejmě problém.

A mne by tak zajímalo, kdy se objeví na láhvích od alkoholu i odstrašující fotografie autorů podobných objevných odhalení, kteří musí mít hodně vypité mozky, když bojují za naše zdraví tímto způsobem a zároveň jim opět zcela uniklo, že po alkoholu se především blbne.

A na rozdíl od nějakého toho kila navíc se vypitý mozek žádným způsobem „shodit“ nepodaří.

Autor: Viktor Pondělík

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...