23.6.2019
Kategorie: Politika

Opravdu se demonstruje za spravedlnost?

Sdílejte článek:

J3K

Nedělní odpoledne se pro řadu Pražanů stane utrpením. Profesionální organizátoři demonstrací si tentokrát vybrali opět Českou republiku a za výpomoci studenta Mináře, jehož si vybrali jako hlavní tvář vhodnou k vytváření celonárodního dusna, zkusí naplnit Letenskou pláň. Vzhledem k rozložení sil na pražském magistrátu, který momentálně vede sice ambiciózní, ale jinak naprosto mimo realitu žijící Pirát Hřib v koalici s dalšími snad omylem zvolenými zástupci jinde nepříliš úspěšných stran, dostanou organizátoři plnou podporu.

Z toho vyplývá, že protivládní demonstrace bude něco stát každého daňového poplatníka žijícího v hlavním městě, přestože víkend tráví v poklidu kdekoliv po republice. Akce se tak za něj zúčastní Dopravní podnik hl. města Prahy, záchranný systém, v pohotovosti bude městská i státní policie, technické služby. To proto, že nepořádek po skončení akce bude muset někdo uklidit. K tomu se Letná stane neprůjezdnou. Tedy tehdy, pokud se organizátorům skutečně povede svézt všechny své demonstrující z celé republiky. Na to by žádný obvyklý transparentní účet s vklady pár stovek od několika nadšenců skutečně nestačil a duchem chudý student Minář by těžko takovou hotovost sehnal.

Žijeme v době, kdy všeznalí herci a jiní umělci místo na jevišti vystupují na pódiu za řečnickým pultem a snaží se své dramatické umění přenést do politického projevu. Právo na svůj názor má samozřejmě každý, ale záleží také na formě jeho prezentace. Zajímá se snad někdo z účinkujících, proč vlastně stojí na tom místě, odkud se snaží předat své myšlenky davu? Kde se vzal kapitál potřebný k financování obrovských akcí, to i za cenu placených statistů v davu? Kdo hradí autobusové svozy? A co má být skutečným výsledkem demonstrací? Jistě, odpor k Babišovi lze chápat, jeho cesta vzhůru je skutečně lemována neštěstím jiných. Ale to, že je, a tam, kde je, je vina nikoliv nás občanů, ale těch, kteří umožnili vzestup tomuto muži. A řada z nich zároveň momentálně podporuje organizátory nepokojů. Babiš je přitom jejich výtvor. Je to jako byste postavili výstavní dům s luxusním zařízením a po jeho kolaudaci a týdenním užívání ho chtěli zbourat tak, aby po něm nic nezbylo. Podobně je to s Babišem. Kalousek a řada služebně starších politiků byla u toho, když začal Babiš stoupat vzhůru. Umožnili mu hromadit majetek, fúzovat, ovládnout ministerstvo financí, úřady zabývajícími se dotacemi, část policie. Odhlasovali mu podporu biopaliv, podíleli se na solárním byznysu. Nyní zjistili, že jim Babiš přerostl přes hlavu a zneužívají davu k jeho odstavení.

Kolik lidí na náměstích tuší, co chce nová ministryně spravedlnosti změnit? Dosavadní systém vytvořil určitý stupeň šlechty tvořený státními zástupci spojenými s justiční mafií a částí policistů. Právnost našeho státu podrývá i nerovnoprávný vztah mezi státem a občanem. Zvůle Finanční správy dosahuje stupně, kdy její náprava bude i po odchodu Babiše trvat několik let. Na finančních úřadech zůstávají často už jen ti, kteří mají žaludek na to být prodlouženou rukou nenasytných výběrčích daní. A přidáme li další odnož mafie, tedy exekutory, nemůžeme o právním státu ani hovořit. Navíc tu máme relativně nedávnou historii, kdy se při privatizacích a restitucích zhasínalo příliš často, to aby nebylo vidět, kam a co vše mizí. Pokud je v moci ministryně otevřít některé kauzy, řada nynějších mocných se právem obává problémů. Takový Havlův sponzor Bakala se má čeho bát. Navíc se podařilo opět prolomit Benešovy dekrety, tentokráte však v případu, který se stane vzorem pro další vznášení nároků. Jestliže vdova po aktivním esesákovi získala díky rozhodnutí českého soudu zpět majetek za 3 miliardy korun, pak Lichtenštejnové budou chtít dvacetinásobek a Němci pocházející ze Sudet v součtu ještě více. Kde by na to měl stát vzít, když už nyní zvyšuje daně na neúnosnou míru a finančáky ždímají z podnikatelů i krev jen proto, aby stát přežil do konce roku? Bojují demonstranti snad za Sudeťáky či knížecí rod Lichtenštejnů? A mimochodem, na čí si myslíte, že stojí straně v tomto případu Kalousek či Schwarzenberg? Na té státu nebo na straně restituentů?

Nespokojenost občanů ČR je pochopitelná. Právo i ekonomika se vydaly špatným směrem. Se svobodou je to ještě horší, Hamáčkova část vlády zastoupená především silovým ministerstvem vnitra se činí. Zaměřuje se na potírání vzniku nenávisti, nezabývá se však důvodem, proč vzniká. Sociální sítě jsou hustým sítem, které postupně likviduje jednotlivce, kteří nesouhlasí s momentálním vývojem v Evropě. Dochází k umlčování každého, kdo jen slovem naznačí, jak nám média a politici lžou. Jednodenní blokace přešly v dlouhodobé, k mazání skupin a profilů. Zvýhodňování jednoho názoru nad jiným dosahuje té míry, že ji lze nazvat drsnou cenzurou. Již nelze nazývat události pravým jménem. Znásilnění migrantem není pro některé trestný čin, ale je jím to, že někdo upozorní na samotnou existenci události a jiný ji okomentuje, přičemž projeví podporu znásilněné dívce. Naopak se oficiálně odsoudí to, že bylo někde uvedeno, že ten hajzl, který dívku násilím přinutil k sexu a nakonec ji i okradl, byl africký migrant donedávna sedící v německém kriminálu. A když novinářce, která se odmítá zabývat podstatou činu a je přímo v šoku z uveřejnění indicií poukazujících na další nebezpečí plynoucí z nekontrolované migrace, vzkážete statusem na facebooku, že by možná měla prožít to, co poškozená dívka, to aby procitnula, tak Vás administrátor na tři dny zablokuje. Pravda totiž patří mezi nehodící se. Takže se ohýbá, ukrývá, zamlčuje. A zároveň žijeme v období mediální masáže a aktivního potírání objektivity.

Důvodů k demonstracím by tedy bylo více, pokud by byly namířené proti skutečným problémům. Těmi nejsou jen Babiš či možnost ovlivňování justice, ale je jich mnohem více. A rozhodně napříč politickým spektrem. Chyb se v minulosti udělalo strašidelně mnoho a kupí se další. Zbavit se Babiše mohli lidé ve volbách, nestalo se. Ale proč? Není důvodem to, že stará garnitura politiků je strůjcem nynějšího stavu, a ta nová, tedy Piráti, pro změnu zdaleka nedosahuje morální a odborné kvality těch, kteří by mohli a uměli vést tuto zemi k rozkvětu? Piráti jsou totiž v podstatě souběžnou mutací Zelených a jejich připitomělé představy o životě v socialismu, ke kterému se nevědomky vrací (nevědomky proto, že ho nezažili), jsou nesmírně otravné a nebezpečné zároveň. Posun naší evropské civilizace k afrikanizaci a islamizaci, navíc okořeněné klimatickým dogmatem a strašením z blížící se ekologické katastrofy, se stal skutečným průšvihem, proti kterému je třeba bojovat s větší intenzitou, než proti bohužel demokraticky zvolenému předsedovi vlády. Organizací Milionu chvilek pro demokracii a jejích demonstracemi se však zabývají právě ti, proti kterým je třeba zvýšit aktivitu. O nestrannosti médií nelze díky vlivu určitých skupin lidí a majetkovým vazbám hovořit. Nestrannost se stala stejně nedostatkovou, jako pravda, čest a svoboda. Možná by stálo za to se nad výše uvedeným zamyslet a až poté uvažovat, máte li cestu na Letenskou pláň. A na závěr je třeba si připomenout, že většina lidí tam prostě jít nechce. To by mělo být respektováno všemi účastníky pouti na Letné.

Autor: J3.K

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,51 out of 5)
Loading...