20.6.2019
Kategorie: Společnost

Kiska představil stranu

Sdílejte článek:

TOMÁŠ TYL

Hleďme, Záľudáci. Myslel jsem, že rodinná komedie „Kiska II“ bude mít v hlavní roli rychlostátnici Čaputovou, ale teď koukám, že humanitární velkolichvář z Popradu si tu úlohu nechce nechat vzít. 

Pro ČT zpráva dne. Soudně usvědčený podvodník představil svoji stranu — v jiném státě. Když byla před týdnem představena Trikolóra, v hlavních zprávách ČT tomu bylo věnováno NULA, slovy NULA vteřin. Máte pořád dojem např. Petr Jan Vins (a promiňte, ale Vy jste u mne na zdi hájil ČT, když došlo k útokům na Srí Lance), že žijeme ve státě, kde ČT vykonává objektivní žurnalistiku? Veřejnou službu? Nestrannou?! A nemusíte mi říkat, že pak se tím zabývali extra atd. — ne, to mne nezajímá, protože LID této země kouká na hlavní zprávy ČT (a pak s úlevou rádi přepnou), že se pak sejdou levicoví pseudopolitologové a plivou na vše pravicové, to opravdu není vyvážené zpravodajství. Už dva roky tvrdím, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání je názorově předpojatá a osobně jsem to poznal, když jsem k ní podal stížnost s X body a na každý z nich mi bylo odpovězeno ve smyslu „to nic není“. Jistě, 100x nic umořilo osla! RRTV zcela ztratila smysl své existence. Obhajuje názor určité skupiny společnosti a jako taková je zcela zbytečná. Když se do ní dostal odpůrce levice Jakl, byl 2× zbit.

Něco o tom vím — moje první zaměstnání po škole bylo na Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Tenkrát jsme řešili sprosťárny v Big Brother a VyVolení. A co řeší RRTV dnes?! „Jde o názor redaktora… nejsou podklady… výtka je neopodstatněná“ — no a tak mi RRTV odpovědělo na 168hodin a Newsroom ČT: „Podání hovoří také o používání výrazů „extrémistická“, „populistická“, „pravicová“, „protievropská“ atd. Neuvádí však žádné konkrétní časy vysílání a pořady, které by bylo možné podrobit analýze. Táže se i na to, zda do veřejnoprávního média patří pořady, jako je Newsroom ČT24 a 168 hodin, které jsou údajně založeny na subjektivních pocitech redaktorů. Nelze než odpovědět, že toto tvrzení je nepodloženou domněnkou a že je pouze na rozhodnutí provozovatele, zda podobné pořady do vysílání zařadí. Publicistika zahrnující autorské komentáře je nicméně v médiích zcela běžná.“.

Jaký další důkaz k podjatosti potřebujete?!

Ovšem dle mého názoru je jen otázkou času, kdy lidem dojde, že každý měsíc platí propagandu a vzbouří se proti tomu. Fandím všem, kdo si myslí, že platit protičeskou propagandu je chyba.

Autor: Tomáš Tyl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,78 out of 5)
Loading...