17.6.2019
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Vlastenci jsou volebně jen „okamurovci“

Sdílejte článek:

RUDOLF MLÁDEK

MLADEKRPouze SPD Tomia Okamury zabodovala ve volbách do Evropského parlamentu a všechny konkurenční strany propadly a některé až zoufale ostudně. Jejich hlasy se dají počítat na pár tisíc a opět se ukazuje, že tuto roztříštěnost volič prostě nesnáší. Navíc tzv. programy „vlasteneckých stran“ byly skoro k ničemu, jejich hesla byla prázdná a jejich lídři až na výjimky mizerní, neznámí, nepřesvědčiví a někteří vysloveně nesympatičtí. Součet všech těchto politických trosek, jak správně vypočítala Klára Samková, byl 4,5% a tak ani spojení všech těchto „vlastenců“ by nestačilo ani na jeden mandát.

Ukazuje se, že se opět promarnila možnost, aby na české politické scéně vznikla nová politická strana (hnutí), které by mohlo do volebních výsledků promluvit. Přitom spočítáme-li vynaložené peníze a organizace tzv. „vlastenců“, pak společně by měli šanci na úspěch. Ale když každá nula chce být velkou desítkou, a nemá ani tu jedničku v čele, pak je to těžké. Domluvit se tyto strany a hnutí zjevně nehodlají, Tak je volič bude trvale a trvale trestat nevolbou. Přijdou o čas, o peníze a nakonec i o naději a za pár let je soud vyškrtne ze seznamu politických stran a hnutí. Nepoučitelní ve své samolibosti a nepoučitelní ve své hlouposti. Okamura může být v klidu, z tohoto směru mu nebezpečí nehrozí. Taková Trikolóra už je něco jiného.

Česká politická scéna je roztříštěná a počet stran v Poslanecké sněmovně je toho důkazem. Volání po další „spojené formaci“ se proto jeví jako nadbytečné a klidně přiznejme, že se v krátké době nic kloudného nedostaví. Přesto je cítit, že něco v české politice chybí. Vlastenectví to není, ale zájem a péče o českého občana chybí a je to zřetelné nejen u trvalé tsunami zákonů, ale především u toho, jak se neopravují již přijaté zákonné zmetky, které se ukázaly nejen jako mrtvé litery, ale často slouží jen na ochranu nečestnosti a nepravostí.

Není zde žádná strana, která by se ptala voličů, co jim jejich život nejvíce znepříjemňuje. Všechny strany a hnutí řeší samé ušlechtilé cíle, ale obyčejný člověk v nich nemá žádné místo. A líbivá podbízející se hesla doplněná lidovou servilitou na sociálních sítí nejenže nepomáhají, ale spíše nezájem o občana maskují. Česko nemá jen „blbou náladu“, ale má i blbou politiku, píše Neff na svém Neviditelném psu. Ano, je tu evidentní záporný posun. Možná i proto ty neutuchající demonstrace.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...