5.6.2019
Kategorie: Společnost

Milí demonstranti, jsou podle vás dotace “dobré” a dotace “zlé”?

Sdílejte článek:

JOSEF PROVAZNÍK

Milí účastníci včerejší demonstrace,

většina z vás si tento poněkud delší komentář nepřečte a když už náhodou ano, tak jej stejně nepochopí. Ale přesto vám jej touto cestou adresuji…

Mnozí z vás si včera jistě připadali jako 17. listopadu 1989. Stejně jako tehdy, tak i dnes je (z vašeho pohledu) ZLO a DOBRO jasně definované. Do té první skupiny patří premiér Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman, do té druhé VY. Tedy, normální lidé, kteří chodí do práce, vychovávají své děti a…nelíbí se jim, koho si zvolili zase další normální lidé, kteří chodí do práce a vychovávají své děti.

Tomu do značné míry rozumím.

Sám jsem Andreje Babiše nikdy nevolil a těžko mohu podporovat vládu, která zavedla zákaz kouření, EET a chová se v každém směru socialisticky.

Poněkud méně rozumím způsobu, jakým si představujte, že by měl Babiš zmizet ze scény. Podle vašeho názoru by měl okamžitě odstoupit. PROTOŽE…. jste vyšli na demonstraci a shodli jste se s organizátory z hnutí Miliony chvilek pro demokracii a známými umělci na tom, že by měl Babiš a pokud možno i Zeman …..ODSTOUPIT.

Nezlobte se na mě, ale to prostě nestačí. Nikoli o chlup, ale přímo “o parník”.

Žijeme přece v demokracii, kde se konají svobodné volby. A nikoli nepodstatná část voličů dala v těchto svobodných volbách svůj hlas Babišovu hnutí ANO. Proč se domníváte, že máte větší právo rozhodovat o budoucnosti naší země než právě oni?

V čem přesně se cítíte povolanější než ty stovky tisíc voličů hnutí ANO? Snad v tom, že se mezi vámi objevili populární tváře z televize? Snad proto, že nad vašimi vlajky zavlály modré vlajky se žlutými hvězdičkami? Jsou tím vaše argumenty opravdu silnější než jejich?

A když už jsem zmínil Miliony chvilek pro demokracii… Kdo z vás, účastníků nejenom včerejší demonstrace, si dal tu práci a zjistil si, jaké mají ti tři mladí revolucionáři světonázory? Já jsem si tu práci dal a dobře mi z těch zjištění nebylo. Pánové Minář, Roll a Zévl jsou zastánci tzv. “nové levice” a zcela jasní příznivci Pirátů, kteří např. nemohli vydýchat, že se stal předsedou Senátu Jaroslav Kubera z ODS.

I tento solidní pán, který dělal dlouhá léta primátora v Teplicích, je pro ně v podstatě “nácek”.

Nejenom vy, obyčejní lidí, ale vědí ti rozjásaní umělci ze seriálů a dotovaných divadel, komu dělali včera na Václavském náměstí stafáž?

Je “nová levice” se svojí ideologií multikulturalismu, politické korektnosti, genderismem, sociálním inženýrstvím a vysněnou představou o nadvládě více či méně bizarních menšin tím správným lékem?

V souvislosti s demonstracemi se objevují zmínky o dotacích. To je naprosto v pořádku, ALE….Přemýšleli jste někdy nad tím, že dotace jsou ZLO obecně a nikoli jen proto, že je pobírá Lord Voldemort Babiš?

Aktivisté a umělci, kteří jsou nedílnou součástí demonstrací, jsou většino plně závislí na dotacích. Jsou pro vás tyto dotace v pořádku? Jsou podle vás dotace “dobré” a dotace “zlé”?

Říkám a píšu to už několik let, tak ještě jednou:

Zbavme se Babiše tím, že jej porazíme ve volbách. Nikoli v ulicích po boku těch, kteří rozdělují společnost na ty SLUŠNÉ (volí Jiřího Drahoše, TOPku, Piráty, nekriticky přijímají vše z Bruselu, jedince s opačným názorem než má mediální a politický mainstream označují na agenty Kremlu a kriticky liberální přistěhovalecké politiky označují za nácky a populisty) a ty NESLUŠNÉ (nevolili Jiřího Drahoše, TOPku, Piráty, nechtějí nekriticky přijímat vše z Bruselu, mají odlišný názor na věc než mediální i politický mainstream a dovolují si nechtít, aby se z České republiky stala přistěhovalecká země jako z Francie, Německa, Švédska a Velké Británie).

Je mi jasné, že pánové Minář, Roll a Zévl by rádi místo Babiše viděli na premiérském postu předsedu Pirátů Ivana Bartoše. Jenže zkuste zase pochopit vy mě. Já tam totiž příznivce Antify, nepřítele kapitalismu, Židů a naopak přítele fanouška teroristické organizace Hizballáh Jana Májíčka prostě vidět nechci.

Pevně věřím, že nejenom voličům Babiše, ale i mně, který aktivně podporuje jiný, právě vznikající, politický projekt, nebudete upírat právo rozhodovat o budoucnosti mé země v demokratických volbách.

Předem děkuji.

Josef Provazník v. r.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,69 out of 5)
Loading...