10.5.2019
Kategorie: Společnost

Úředníci a umělá inteligence

Sdílejte článek:

RED HOOK

Jsme nedávno seděli na výčepu u Hooka a vedli disputaci, protože neumíme jen tak zbůhdarma lejt a nikam se neposunout. Nedisputoval akorát Džesika, bo si čet Základy metafyziky mravů od Immanuela Kanta a zrovna to bylo děsně napínavé.


My ostatní jsme těkali ne nepodobni Brownovu pohybu od tématu k tématu, až jsme zakotvili u digitalizace. Ona totiž v únoru u nás proběhla Světová konference o digitalizaci a umělé inteligenci, protože kde jinde, že.

Málo se totiž ví, že co se týče umělé inteligence je naše republika ta, co druhé vede. Vím z několika na sobě nezávislých zdrojů co choděj k Hookovi, že od určité manažerské pozice se v České republice jiná než umělá inteligence nechytí.

A třeba ve státní správě maj umělou inteligenci všichni.

Jediný co, že většinou jde o nultý model umělé inteligence, nultou generaci, která obsahuje pouze několik funkcí. Oberhanz povidal, že ty funkce jsou tři. Kakat, čurat a dadat. 

Já si to nemyslím, bo znám osobně několik modelů ze státní správy a proto vím, že toho uměj víc. Akorát mne momentálně nic nenapadá.

V každém případě to, že nás vedou týpci s umělou inteligencí nulté generace vysvětluje mnohé. Ale zase, až se vychytaj kritický chyby a celý se to bude průběžně online záplatovat, tak třeba někdy v budoucnu s nima půjde vyjít.

Na konferenci se taky mluvilo o samořiditelných autech. Ta by taky měla mít umělou inteligenci. Samozřejmě mnohem dokonalejší, než má nějaký úředník, protože řídit auto, na rozdíl od státu, není žádná prdel.

Když jsme se dostali k tomuhle, tak Džesika odložil Kanta a povidal, že tohle bude problém. Že ať si představíme, že nějakej auťák vybavenej vytuněným kvantovým mozkem vjede v Praze na D1. Pokud se mu podaří dostat do Brna, z kvantovýho mozku zbude tak akorát analogovej abakus. Tohle podle něj současný počítače nedaj. Ani budoucí.

Jsme mu museli dát za pravdu.

Džesika pak ještě povidal, že víc se mu líbí myšlenka přejmenovat Prokopský údolí na Silicon Valley a požádat nějakýho developera, aby ho zastavěl garážema. V nich že by se mohly vyrábět různý věci.
Jsem se ho ironicky zeptal, jaký. On mi ironicky odpověděl, že třeba sichrhajsky, bo je nedávno nemoh sehnat. Což byl důvod, proč několikrát vynechal ranní joging, bo mu padaly tepláky, bo mu v pase praskla guma a on ji neměl jak navlíct.

Oberhanz se ho ironicky zeptal, proč si nevzal kšandy. Džesika mu ironicky odpověděl, že ho to nenapadlo. Jsem řekl, že není divu, že ho to nenapadlo, když čte takový pitomosti, jako je Kant. Myslel jsem to humorně, akorát že jsem to myslel humorně pouze já. Takže pak jsme se poštěkali.

A pak byl klid.

Mno.

Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli si taky v Prokopáku pronajmeme garáž. Jsem jim řek, že to promyslim. Opatrně se těšej, že bysme měli kam jezdit na víkendy.

Dnes bude všelijak. Což je celkem jedno, bo Hook je pod střechou.

To je zatím vše.

Autor: Red Hook

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,57 out of 5)
Loading...