30.6.2014
Kategorie: Společnost

Růžová tráva ….

Sdílejte článek:

OD: EDUARD SEIBERT 30|06|2014

Pamětníci možná vzpomenou na amnestii politických vězňů v r. 60, i když mnozí nakonec byli propuštěni až v r.62, i jak po strachu z let padesátých nebyli ve společnosti přijati. Ale změny byly tehdy nevídané, gradovalo to potom Jarem roku 68.        

 

[ad#hornisiroka]                                                       

 

Mnoho jich šlo do stavebnictví manuelně pracovat, já po průmce v šedesátém šestém taky – chtěl jsem poznat profesi zgruntu a s mnoha jsem tu setkal, v hospodě se i ledacos od nich dozvěděl, co noviny ještě nepsaly.  Už tehdy slyšel od jednoho o Katyni, jak to bylo s Barákem i se Slánským a pak se o tom občas i trochu psalo. Na knížky se stály fronty, lidi k sobě začali mít nějak blíž, ta podoba s obdobím po roce 89 byla neuvěřitelná.

 

Potom přišly v srpnu 68 tanky a obrovský odpor drtivé většiny k okupaci. Nastal exodus tisíců odvážných, ale brzy se na hranicích zacvakl zámek. Jen nemnoho komančů postupně všechny zpacifikovalo, ti vedoucí, ambiciózní a vyčůránci otočili kormidla a ostatní se zase jako v letech padesátých stali ostražití, stáhli krovky a drželi hubu a krok. Mnohé z toho, co se říkalo a psalo před i krátce po r.68 náhle bylo jinak, nebo přímo tabu, prověrky potom zdecimovaly řady straníků, tráva byla růžová a zahrádky, sport a vlezlá kultůra se postupně stali vyžitím většiny. Rekreace v Jugošce byla pro prověřené a pro plebs bylo NDR, Maďarsko, Bulharsko a Rumunsko. Utíkalo se už ne tolik přes čáru, ale hlavně ze zájezdů do Jugoslávie, také kanály Maďarsko Rakousko a vyjímečně i z cest na “západ“. Tam mohli jezdit jen opravdu prověření souzi, jako Bureš, po cestě je většinou čekala cesta na pasovku k šéfovi (příslušník StB) a nebo přímo na oddělení tajné komunistické policie. Někteří a mnozí tam ale chodili jako domů…  

 

Nemnozí političtí odpůrci byli zase vyvrheli většinové společnosti, která se od nich distancovala, ale už nebyli (až na vyjímky… Wonka) popravováni, ale v base šikanováni víc, než zloději a vrazi. A jistěže mám zase toto tvrzení od přímých svědků toho násilí, byl jsem i několikrát u soudu Jirky Wolfa s “poslancem“ bachařem Vondruškou v Liberci. Jako svědci byli vyslechnuti dva bachaři, ale třeba vězeň Vondruškou mučený Míla Petrovický nikoli. Mučení a bití probíhalo většinou na samotkách, kam byli za tím účelem zataženi, svědci byli bachaři, kteří u soudu svědčili, že se nic takového nedělo a Vondruška byl pro nedostatek důkazů zproštěn obžaloby. Bachař komunista se po soudu vítězoslavně šklebil a přítomným vězňům vysmál.

 

Pan plk. Ing Zbyněk Čeřovský, zástupce velitele letiště v HK, který nedal Rusům v 68 vodu ani kerosin… a pak ještě v 77 trval na tom, že to nebyla žádná internacionální pomoc, ale okupace, seděl na Borech s pány Jjiřím Diensbierem, Dominikem Dukou, Václavem Havlem a dalšími prominenty, potom, co jeho žena vyneseným motákem Havlovi zachránila život by mohl vypravovat, jak to bylo vlastně s “panem prezidentem“ a manžestrem r. 89 – http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2223-svedectvi-politickeho-vezne-zbynka-cerovskeho-o-presidentu-vaclavu-havlovi.aspx – ale i mnozí jiní, nejen pol.vězni  P. Cibulka, J.Wolf… vypovídá i Analýza Mir. Dolejšího a další – byla to připravená akce KGB/StB , tedy nehorázný podvod… Nakonec ale nejen souzi z NDR udělali chybu, kterou se dnes těžce pokouší plukovník KGB Putin napravit.

 

Možná se bude opět tvrdit, že v Katyni a okolí povraždili 25 tis. občanů polské inteligence jiní soudruzi socialisti – národní. A že u nás žádní agenti KGB nejsou a nebyli – vždyť od r.89 nebyl žádný odhalen, ani vyhoštěn. Podoba s normalizací je tu čistě náhodná. Političtí vězni nejsou, natož popravováni (jen ekonomicky likvidováni), na loňských demonstracích na Václaváku bylo policistů v civilu víc snad, než estébáků za totáče, ale my máme demokracii, my se máme !! A opět se nás, tentokrát hlavně ti bývalí souzi, tentokráte v několika stranách, snaží přesvědčit, jak to s námi myslí dobře a že tráva je růžová.

 

Že vlastně žádný Bureš nebyl, neexistoval. Vždyť to dosvědčili dokonce DVA estébáci, kteří byli tehdy údernou pěstí strany, dnes ze zákona zavrženíhodné a jejíž pohrobci sedí dodnes v parlamentu. Nebudu přece nízce spekulovat o tom, na kolik přišlo zmizení vázacího aktu ze svazku – za koblihu ? Vidím ten pohrdlivý vítězoslavný pohled Vondrušky, ne nepodobný vítězoslavnému pohledu bývalého soudruha dnes v TV. A hned tomu věrchuška tleská a vy? Věřte – snad to bude i slovo boží. A kdo nevěří, je zrádce . ANO .  Jak zase dlouho – zas dalších dvacet let ???

 

A zase jsou plné silnice o víkendech, úprky na chalupy, můžete jet kam chcete – když na to máte, jen k těm volbám nechodí 99,9% voličů, Čímpak to asi je, agente Bureši, náš poctivý skoromajiteli ???

 

Také je vám, milí spoluobyvající českou kotlinu, nějak šoufl, jako mně ? Já samozřejmě dobře vím, že mnohým ne, vždyť soukmenovců je tu stále mnoho. A velmi mnozí studovali v CCCP….  

 

Možná to bude vědět vládní chudý příbuzný, formálně nadřízený, Sobotka, sedmilhář to vedoucích socanů, co slibovali před volbami, že napraví Nečasem a Kalouskem podvodně prosazené církevní prostituce a teď – ticho po pěšině za účelem vládnutí…- a první mu tleskající. Ostatně vítězoslavně to ČT 24 dnes každou půlhodinu hlásila do světa, že, pane Kakáč…. Stokrát opakovaná lež je pravda, Goebbelsi, tys to dobře věděl.

 

 

Jen na závěr – psal jsem jemu, šéfové komise prostituční Gajdůškové, proč neusilují alespoň o jednoduchou novelu zákona – předkupní právo státu na státem vracený majetek – zamezila by šmelině s ním. A nejsou to jen budovy, ale hlavně lesy, pole a louky. Myslíte, že se ráčili ozvat, odpovědět ? Odpovězte si sami.

 

I na vše výše napsané.

 

ZDROJ: Eduard Seibert

 

[ad#velkadolni]

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...