5.2.2019
Kategorie: Kultura a tipy

Ložní soupravy a jak je vybrat?

Sdílejte článek:

Zkuste si vzpomenout – kolik času strávíte v ložnici? Věřte nebo ne – je to celá třetina vašeho života! A proto se přeci chcete v této „vaší“ místnosti cítit dobře. Z tohoto důvodu byste si ji měli vybavit tak, aby textilie – jako jsou závěsy a ložní souprava ladila s nábytkem a barvou stěn. A to není vůbec tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát! Poradíme vám, jak na to.

Jak sladit barvy?

Barva ložní soupravy by měla samozřejmě odrážet zařízení a celkový styl vaší ložnice. Pokud máte svou „komnatu“ zařízenou do teplých barev, barvu povlečení byste měli volit buď, žlutou, oranžovou, červenou, fialovou či růžovou. Naopak ke studené kombinaci volte mordou, tyrkysovou či zelenou. Povlečení je přeci to první, na co padne pohled každého, kdo do ložnice přijde. Tak si na něm dejte záležet! Důležitá je nejenom volba barvy, ale také materiálu.

Jaký materiál ložní soupravy tedy zvolit?

Mikrovlákno

Tento materiál skvěle saje, je snadný na údržbu a zároveň příjemný na dotek. Nicméně, ne každý se pod tímto materiálem cítí příjemně. Záleží tedy na každém z vás.

Bavlna

Nejoblíbenější materiál naších ložnic, je pružný, měkký a hřejivý. Nicméně, je vysoce mačkavý, což ale u textilií není zas tak velký problém.

Krep

Krepový efekt, jež povlečení ukazuje, je způsoben tepelnou úpravou bavlny. Je dobře izolační, nicméně hůře se udržuje.

Flanel

V tomto případě jde o 100 procentní bavlnu, což samozřejmě zaručuje perfektní hřejivost, hebkost a jemnost. Nicméně pro údržbu hebkosti je třeba používat hodně aviváže.

Satén

Tento lesklý materiál je na dotek velmi příjemný, nemačkavý – tudíž se nemusí žehlit. Nicméně nezapomínejte, že tento materiál musíte vždy prát naruby.

A jaké ložní prádlo máte doma vy? Ladí vám se zbytkem ložnice nebo je nejvyšší čas na nákup nového?

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...