2.12.2018
Kategorie: Společnost

Václav Moravec a jeho OVM: Čiročiré zoufalství

Sdílejte článek:

PETR ŠTĚPÁNEK

Po dlouhé době se koukám na Otázky Václava Moravce a musím zodpovědně konstatovat, že úroveň Moravcova moderování má neuvěřitelně sestupnou tendenci. Fakt je to něco příšerného. A to to kdysi býval docela nadějný hoch.

[ad#textova1]

Moderátorovi se nemůže stát nic horšího, než když podlehne iluzi, že je neodolatelný, pročež se pasuje do hlavní role. Ale televizní debaty jsou, respektive by měly být o hostech, ne o moderátorovi. Moravec místo aby jen kladl otázky a naslouchal odpovědím, případně nenápadně usměrňoval diskusi hostů, chrlí své vlastní názory a skáče hostům do řeči hned po první větě jejich souvětí. Vůbec nemají šanci vyslovit pointu svého sdělení. Moravce vlastně vůbec nezajímá, co hosté říkají, a běda, když navíc říkají něco, co je mimo koridor Moravcova názorového ustrojení. To skáče do řeči už v polovině první věty.

A aby toho nebylo málo, ten narcis si navíc spolu s celou dramaturgií veřejnoprávní televize myslí, že bez jeho plků nebudeme vědět, o čem máme celý další týden diskutovat. Suma sumárum: To, co veřejnoprávní Česká televize nabízí divákům za jejich povinný poplatek jako vlajkovou loď svých debatních pořadů, je čiročiré zoufalství. Fakt běs!

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Petr Štěpánek

stepanek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (57 votes, average: 4,95 out of 5)
Loading...