7.10.2018
Kategorie: Společnost

10 postřehů z voleb v Praze

Sdílejte článek:

PETR SEC

1. VÍTĚZEM voleb v Praze jsou EUROLIBERÁLOVÉ v různých dresech a s různou příchutí. Dole však zůstává něco společné: liberální víra, podpora nereformovatelné EU a globální nikoli vlastenecký sentiment. STAN, TOP 09, Piráti, Čižinský, Nezávislí starostové, KDU-ČSL. Zapomněl jsem na někoho? Vše jedno jsou. Všimli si toho voliči? Nejsem si jistý.

[ad#textova1]

2. PRAŽANÉ HLEDALI ALTERNATIVU ke starým „zlodějským“ stranám, a tak stále zkouší nové partaje. Budoucnost ukáže, jak budou odolné. Kéž by trochu byly! Lidé si nejspíš myslí, že budou krást, ale doufají, že méně nebo přiměřeně.

3. „Zlodějská“ ODS PROŠLA JISTOU OČISTOU, a proto mírně stoupla. Ale bývalo to přes 40% a mnohde i přes 50 %. Tak těch 17pr. je asi opravdu úspěch. K čemu ovšem bude, to se uvidí. Nejspíš k ničemu. Jediná šance pro ambiciozního exprimátora Svobodu spočívá v hádkách Euroliberálů o posty.

4. VÍTĚZNÁ PROHRA TOP 09. Další „zlodějská“ partaj Top 09 přes masivní podporu českých medii pro flexibilního a oblíbeného Jirku Pospíšila v Praze hodně ztratila, zejména v městských částech. Na magistrátu měla 17 zástupců, teď jich má v koalici s dalšími čtyřmi stranami 16….JIRKA PŘESTO HOVOŘÍ O VELKÉM ÚSPĚCHU…. Ale TOP 09 je ve správné euroliberální partě, takže v Praze bude dobře! Mimo Prahu už je to více méně konstantní sešup.

5. SOCANI NEMĚLI ŠANCI A FUNGUJÍ JIŽ JEN JAKO UŽITEČNÍ SLUHOVÉ. Pan Hamáček tvrdí, že se odráží ode dna a že výsledek je O.K. Sakra, že to je největší volební průser v historii ČSSD. Zkorumpovaná partaj, o které někteří říkají, že její jediný úkol, který má zadaný od svých řídících orgánů na západ od nás, je kontrola AB a protlačení EU agendy v ČR. S ohledem na výsledky socanů si však řídící orgány budou muset hledat náhradu. Dychtiví slouhové jsou již bezpochyby nachystáni.

6. PROPADÁK SPD JE EVIDENTNÍ. Pan Okamura má psí hlavu jak bernardýn a liberálové v mediích jej polepili tolika nálepkami, že už vlastně nikoho nezajímá, co ve skutečnosti říká, pro Pražany je to Pitomio. Práce se podařila. Potenciál vlastenecké politiky, který je tu poměrně silný, bude muset zvednout někdo jiný, koho media hned nepopraví. AB to nebude, ten už jen kličkuje jak zajíc, kterého nahání nelítostná smečka německých ovčáků a domácích podvraťáků. Nejsme tak daleko od Polska a Maďarska. Potenciál pro konzervativní vlasteneckou politiku tu je mimořádný.

7. A pan Mitrofanov píše cosi o KONCI LEVICE v ČR a jiní píši o TOTALNÍM VÍTĚZSTVÍ LEVICE v Praze. Pan Honzejk vykládá něco o tom, jak AB převzal levicové voliče. Je v tom zmatek. Žádná levice ani pravice už dávno neexistuje. Jak řekl Alexander Tomsky, obyčejní lidé v době blahobytu řeší problémy existencionální spíše než existenční. Todle socani nikdy nepochopili…. Nevím, proč tu pořád někdo opakuje levice, pravice. Jsou menší a větší zloději a jsou partaje, které budou časem více či méně zkorumpovány. Linií je dnes více, dominantní linie je globalisté (současná EU) vrs. národní konzervativci (polská a maďarská cesta).

8. PRAHA VOLÍ JINAK, víc “přemýšlí”. MimoPraha volí více intuitivně. Někteří hloupější Pražané si myslí, že „vesničany“ je třeba vzdělat.

9. NEÚSPĚCH ANO V PRAZE JDE ZA POLITKOU PANÍ KRNÁČOVÉ. A je úplně jedno, kdo by v Praze vedl kandidátku. AB zatím nedává příležitost vyrůst osobnostem, je to zacyklované a k tomu Martin Jaroš už zase oznamuje svým milým FCB osobitým způsobem, že AB začal končit. Ano, každý jednou skončí a každá politická kariera končí v slzách. A to je také tak, když si někdo něco přeje a nemá to úplně podložené.

10. Princip demokracie spočívá v obměně lidí a naší víře v pozitivní změnu. Tak to nějak ještě drží po hromadě. A opravdu nemáme nic demokratičtějšího? Uchrání nás progresivistická demokracie před výzvami, které nás bezesporu čekají? Jsou pražští progresivisté efektivní cestou k rozvoji 4 roky zanedbaného města? Většina lidi si to v Praze myslí. S pokorou je to třeba přijmout. ZATÍM MÁME DEMOKRACII – ZAPLAŤPÁNBŮ.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Petr Sec, fb

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,87 out of 5)
Loading...