7.10.2018
Kategorie: Politika

Výsledky voleb ukázaly…

Sdílejte článek:

IN

… jak málo si Češi uvědomují složitost situace v Evropě. Uchlácholeni sliby a líbivými hesly jich více jak polovina zůstala doma, odjela na chalupy či jen prostě ignorovala možnost spolurozhodnout o vlastní budoucnosti. Nijak jinak si nelze vysvětlit výsledky senátních a komunálních voleb v některých okrscích. Všeobecným měřítkem bývá Praha, ve které jsou zklamání i výhra vždy prvotně nejhmatatelnější.

[ad#textova1]

Vítězem i poraženým se v Praze stala ODS. Tedy pokud vezmeme v potaz procentuální výsledky. Náskok této klasické strany před Piráty je minimální, ovšem hned za nimi následují Praha sobě vedená Čižinským a Spojenými silami pro Prahu, za nímž se skrývá společná aliance Top09 a STAN. ANO skončilo páté, ovšem opět s nijak velkou ztrátou. Hledáte li výsledky ČSSD, pak je na místě otázka, kdo je ČSSD? O čem to tedy napovídá? ODS se pomalu vrací zpět mezi velké hráče, za což může poměrně povedená předvolební kampaň a výrazná osamocenost na středu politického spektra. K tomu středu ji z levé strany přetahuje především Václav Klaus ml. O pravici doposud nemůže být řeč, chování ODS a jejího lídra Fialy ji k tomu neopravňuje.

V Praze se tak jasně formuje výrazně levicová formace, která svým složením jednoznačně udělá z Prahy po stránce politické poskoka EU. Pirátský primátor Hřib, Čižinský podporovaný prezidentským exkandidátem Horáčkem a patolízalští lídři Top 09 Pospíšil a STAN Marvanová utvoří morálně skutečně kvalitní partičku vedoucí hlavní město někam, kde ho určitě nechceme mít. Zelené tak zastoupí oblíbenci hulení marjánky v podobě  juniorky Sorose, pro které jsou squatteři vhodnými partnery při řešení bytové situace v Praze. Čižinský se sám nějak vybarví, ale už jen to, kdo jej podporuje a s kým půjde do holportu, značí, že to nebude vůbec dobré. No a Topka a STAN se díky Praze stébla chytají, takže ti přistoupí na vše. Jestliže jsme si po Krnáčové mysleli, že nemůže být hůře, tak teď uvidíme, že může. Otázkou tedy zůstává, jak Pražané uvažují a proč mají tendenci si neustále podřezávat větev pod vlastním zadkem.

Ještě závažnějším ukazatelem imbecility, čti vůle lidu, je zvolení akademika s volebním heslem ,,Nevím” Drahoše do Senátu ČR v prvním kole. Konečně se mu tak podařilo uhnízdit v nějaké vysněné politické funkci a jeho sponzorům zasadit další plevelné sémě v nejvyšších politických patrech. Na Praze 4 tedy vnímají otázku migrace asi tak, že je třeba rozšířit problémy této lokality o import pár tisíc migrantů, tedy přesně tak, jak bude požadovat nově zvolený senátor. Při nočním sčítání se totiž Drahoš přehoupnul přes povinných 50%, které ho předurčují k výhře už v prvním kole. Jeho sláva se nyní bude dotýkat hvězd, o což mu šlo především, a za bakšiš bude spolupracovat na kolaborantskému předávání pravomocí nedočkavému Bruselu. Tento výsledek lze považovat za naprostou idiocii, přestože jde o vůli lidu. Varováním je i postup Hilšera a Fischera, tedy dalších dvou prezidentských uchazečů, které s Drahošem pojilo vzájemné spojenectví v druhém kole klání o post hlavy státu. Otázkou tak zůstává, kde se nacházela polovina pražských voličů stojících proti  této volbě a na co čekali, zůstali li doma.

To v Brně dostali konečně rozum a snad se na vždy zbavili souboru s názvem Žít Brno. Pokud se dokáže na místní úrovni domluvit ODS s ANO, skončí tam experimenty podobné přehazování lana se smyčkou položenou na vlastním krku přes nejbližší větev. Škodlivost Freunda a Hollana byla natolik markantní, že by jejich jakýkoliv další úspěch hraničil s šílenstvím. I když, jak všichni víme, šílenců se pořád najde dost. Ostrava dala hlas Andreji Babišovi, podobně i další krajská města. ČSSD se dle svého předsedy Hamáčka odrazilo ode dna, dle bystřejších pozorovatelů tak bylo nazváno dokonalé žuchnutí do kalu značícího nejnižší místo v žumpě.

Výsledky komunálních a senátních voleb ukazují sílu jednotlivých stran v daných lokalitách. Také naznačují, jak moc je roztříštěné národní vědomí a jak velkou práci odvedla média. Hledáte li SPD, tak se opět ukázalo, že každodenní masáž a dehonestace této strany společně s nepřipraveností na komunální úrovni padly na úrodnou půdu, což je v tomto případu odsouzení k paběrkování. ANO se stalo stabilním účastníkem politického dění napříč celou zemí, vrací se ODS a z klasických stran ještě KDU-ČSL. Stažení Kalouska z předvolebního displeje Top09  nestačilo, ambiciózní předseda Pospíšil svou přícucností k Bruselu prostě není schůdným pro většinu Čechů, navíc k této straně patří další zrádci národních hodnot Štětina s Niedermayerem a samozřejmě přítel Havla Schwarzenberg. Už to je odstrašující kombinace, která prostě na úspěch nedosáhnula ani ve spojení s podobně praktikující STAN. Opět je třeba vnímat Prahu jako určité zrcadlo, které nastavilo českému národu odraz toho, kolik tváří má. Moc hezký obrázek to ale není. Co vše z voleb vyplyne, to ukáže čas. Každopádně výsledky už jsou dané a občané naší země dostanou přesně to, o co se zasloužili.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: J3.K

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,83 out of 5)
Loading...