17.9.2018
Kategorie: Politika

Přátelský strýc Andrej a zbabělá opozice

Sdílejte článek:

MIROSLAV JAHODA 

Jedním z důvodů, proč je politik Babiš tak úspěšný, je naprostá nemožnost a neschopnost ostatních politiků. Mimo jiné má talent na vytváření dojmu, že dělá věci podle zdravého rozumu a logicky, čímž jiní politici neoplývají.

[ad#textova1]

Vystupování ostatních politiků jsou proti Babišovi tragická. V TV vynikne pouze to, jak působí. A jestliže 99% z nich vystupuje jako škrobené figurky recitující naučené prázdné věty, není se co divit.

Pak vedle nich přijde přátelský strýc Andrej a namísto unylého projevu ve stylu “sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce”, řekne s uvěřitelnou přirozeností “tak dělali to blbě, ale já v tom udělám pořádek”. A je to. Kromě toho, že už “nemusí krást, tak i mluví normálně a je blízko lidem”. Vytváří obraz, že fakt není politik.

A v neposlední řadě, všude dává najevo, že má věci pod kontrolou. I když není typický lídrovský typ se strhujícími projevy, do českého prostředí zapadl dobře. Novináři se ho bojí a klaní se mu. Za vyjádření “ani jednoho migranta” už by Okamura byl ten největší neonacista. Ale o Babišovi by si to žádný novinář v životě nedovolil napsat. Hlasují poslanci ANO proti Maďarsku? “No to si s nima vyřídím, to budou vysvětlovat.” A všechno toto voliči dobře vnímají, ať už přímo či nepřímo.

Máme generaci politiků zbabělců. Kteří se bojí říct cokoliv, co by urazilo jemnocit médií, která okopírovala názory americké mediální levice. Ve velké politice nemáme žádné lídry, kteří by měli odvahu táhnout jiným směrem. Kteří by se nebáli korektnosti a EU. Jeden poslanec Václav Klaus je jiný, ale v celé sněmovně to zanikne. A tak si myslím, že Babiš bude dále dominovat. A žádná aféra ani problémy ho neohrozí. Zatím má jistotu, že ho bude dlouho nad vodou držet neschopnost a bezbarvost konkurence.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miroslav Jahoda

jahoda 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...