30.8.2018
Kategorie: Společnost

Miloš Zeman: České novináře se zatím vyhubit nepodařilo

Sdílejte článek:

LUBOMÍR STEJSKAL

Miloš Zeman nás naučil řadu bonmotů. Jeden z nich: jen idiot nemění své názory. Tady se ovšem dostal v těchto dnech na tenký led a do velice prekérní situace.

[ad#textova1]

Začátkem května loňského roku jsem psal na svém blogu („Co prezident neřekl“, 6. 5. 2017):

  • A pak jsme byli poučeni, že blboun nejapný žil na Madagaskaru. (Bylo řečeno v interview na Barrandov TV.) Takto kdyby odpověděl žák základní školy při zkoušení z přírodopisu, měl by to za pět. Blboun nejapný žil výlučně na ostrově Mauricius (než vyhynul).

Tehdy pravil pan prezident, konkrétně v TV Barrandov 4. května 2017, toto:

  • Mě zajímá jedna věc, a ta už zazněla před patnácti lety, když jsem řekl při projevu v Poslanecké sněmovně jako premiér, že po vyhynutí blbouna nejapného na Madagaskaru je nejpitomějším tvorem na zeměkouli český novinář, a bez ohledu na různé telefonáty a emaily bych přál některým českým novinářům, aby navštívili Madagaskar a obohatili tam tamní faunu.

Pomineme-li, že takové tvrzení je mírně řečeno krajně nevkusné a nehodné nejvyššího ústavního činitele demokratického státu, musíme konstatovat, že je také věcně nesprávné, jak uvedeno výše.

Zde dílčí shrnutí: Miloš Zeman hlásal, že Blboun nejapný žil na Madagaskaru. Stejný nesmysl zopakoval i loni, kdy se mu dostalo v médiích poučení, že si plete Madagaskar s Mauriciem. (O tom ho měl Ovčáček informovat.)

Dalo by se tedy předpokládat, že když bude chtít Miloš Zeman tento bonmot (nebo co to vlastně je) znovu použít, poučí se ze své zeměpisné chyby a umístí blbouna nejapného tam, kam patří – na Mauricius. Že tedy „změní názor“ – aby nevytvořil dojem, že je idiot.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem se dnes (30/8) ráno dozvěděl, že prezident Zeman během včerejšího setkání s ambasadory na Pražském hradě řekl:

  • Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někde na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo.

Toto své přesvědčení hlásá Miloš Zeman mnoho let. A sveřepě se drží stále stejné chyby. Co o tom soudit? Anebo jinak: O čem to svědčí?

 [ad#pp-clanek-ctverec] 

Poznámka redakce PP: Ano. Zeměpisný problém je spíše směšný, ale věta o vyhubení novinářů se nám zdá o normalizační level výše. Miloš Zeman je prostě mentální komunista … ať si říká kdo chce co chce.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,86 out of 5)
Loading...