4.8.2018
Kategorie: Politika

Trump koná a prospěch se dostavuje

Sdílejte článek:

RUDOLF MLÁDEK

Donald Trump navrhl zvýšit z deseti na 25 procent cla na čínské zboží, jehož roční hodnota dovozu dosahuje 200 miliard dolarů. Zatím.

[ad#textova1]
Čína proto v reakci se připravuje zavést odvetná cla na americké zboží v roční hodnotě 60 miliard dolarů. Zatím. Čína si i nadále vyhrazuje právo zavádět další protiopatření, uvedla Česká televize. A my umíme počítat protože 200 – 60 = 140 plus pro USA.

USA totiž stále nepřijímají EU a čínskou ideu, že mají mít povinně ztrátový vzájemný obchod. Trump navíc přidal kritiku Číny a Evropské unie za manipulace se svými měnami. Schytal to od něj i FED, ať prý raději úroky nezvyšuje. Ten ale Trumpa poslouchat nemusí. Zatím.

Evropská unie náhle hodlá aplikovat nulové sazby cela na spotřební zboží, které původně Trumpovi na jednání G 6+1 odmítla. Pod Trumpovým tlakem hrozby cel na auta ve výši 25% ale raději přijala. A ještě to prohlásila za své vítězství. (Co vše nedokáže s mozkem provést alkohol…)
Hlavní americké akciové indexy zvesela uzavřely páteční obchodování v plusu. Zpevnily díky pozitivním výsledkům firemního sektoru, který se zlepšuje díky clům a opatřením, které Trump už prosadil. Tak abychom si to vysvětlili.

A dodejme, že WTO není žádná organizace volného obchodu, ale organizace, která dosáhla zatím pouze dílčího snížení cel díky vzájemným dohodám především globalistů. Jiné bariéry jako kvóty, enviromentální překážky (pamatujme ty švindle s emisemi aut) a další ochranářská opatření neumí WTO odstranit a úmyslné manipulace s měnami rovněž ne.

Obrat „Obchodní válka“ se stal v médiích frekventovaný s tím, že zvláště německá a česká ukazují žalobnickým prstíkem na Donalda Trumpa. Ale známé „zloděj křičí chyťte zloděje“ zde platí na 100% i bez jakýchkoliv cel. Doba, kdy hlavní média byla nositelem té jediné a správné pravdy končí. Pomalinku, ale končí.

[ad#pp-clanek-ctverec]

MLADEKR

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,65 out of 5)
Loading...